Изправят на съд охранител за принуда и закана за убийство към жената на експолицай

Изправят пред Районния съд във Велико Търново охранител, който ще отговаря за хулиганство, принуда и закана за убийство към съпругата на експолицай. Обвинението срещу Найден Найденов е за това, че на 15 септември миналата година в старата столица извършил непристойни действия пред търговски обект като крещял, ругал и нанесъл удари по лицето и тялото на 40-годишната Ивелина Тангълова.

Найден Найденов искал потърпевшата да му се извини, за това, че му е препречила пътя. Тя отказала и той захванал да буйства. Ударил я по лявото рамо. След това стоварил юмрук върху долната и челюст и в корема. Извършителят я заплашвал с думите: „Ще те намеря и градът ще ти отеснее“. Найден Найденов се заканил на жената, като й казал, че ще я убие и ще й стъжни живота.

Екшънът се разиграл около 9,15 часа, когато пострадалата пътувала сама с лек автомобил „Рено Сценик“ по ул. „Магистрална“. Когато достигнала кръстовището спряла, подала ляв мигач и се огледала. Стигайки средата на първото платно за движение видяла мотор, движещ се с превишена скорост, който изпреварил друг лек автомобил, без да го изчака да завърши маневрата. Ивелина Тангълова реагирала незабавно и натиснала спирачки, за да предотврати катастрофата, като водачът на мотора направил същото и до ПТП не се стигнало. След това продължила маневрата си и спряла на близък паркинга. В този момент моторът спрял зад нея, обвиняемият слязъл от него и се нахвърлил върху търновката. Уплашена жената влязла в автомобила и се затворила от страх.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право