Изправят на съд мъж, убил търновец с един удар заради забележка

Окръжна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 21-годишен мъж за причиняване на смърт по непредпазливост.

Обвинението срещу Любомир А. е за това, че на 25 януари тази година на ул."Венета Ботева" в старата столица убил Христомир Владимиров. Смъртта е настъпила след удар с юмрук в главата, с който го повалил върху земята и потърпевшият получил тежка травма.

В злополучния ден обвиняемият и група младежи, познаващи се като членове на фен-клуб и симпатизанти на футболен клуб, след провеждане на събрание на клуба отишли с три леки автомобила в кв. "Зона Б", където решили да използват пиротехнически изделия.

Слезли от автомобилите и се насочили към два общински жилищни блока, където в междублоковото пространство с поставени на главите шапки и маски започнали да викат и пеят, както и да използват пиратки и бомбички. Действията им били възприети от множество живущи в тези и отсрещните блокове, които излезли на терасите и гледали през прозорците на апартаментите си.

Когато младежите се оттегляли обратно към автомобилите, пострадалият мъж бил излязъл от дома си, за да се разходи с кучето си. Той вървял в посока на момчетата и приближавайки ги, им направил забележка, като подвикнал след тях, че това, което правели, не е хубаво. Тогава обвиняемият се обърнал и върнал, отишъл до Христомир и му нанесъл удар с юмрук в областта на главата, с който го повалил по гръб на земята. От падането мъжът ударил главата си в заледения асфалт и не помръднал повече.

Тъй като пострадалият останал да лежи на платното, обвиняемият и момче от групата го хванали и го преместили встрани до бордюра, след което побягнали към автомобилите, качили се в тях и потеглили с останалите.

От блоковете слезли хора, които намерили пострадалия в безсъзнание. Мъжът бил откаран в болница, но въпреки последвалото лечение 20 дни по-късно починал.

Христомир Владимиров бил на 47 години и живеел с майка си. Човекът бил безработен, поради затворения си характер не успял да се задоми и напоследък бил изпаднал в депресия, разказват близките му. Съседите го описват като кротък човек.

По отношение на обвиняемият няма данни за противообществени прояви.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право