Изправят на съд пенсионер, убил с нож, брадва и ритници съгражданин

Снимка: Архив

Кървавата саморазправа се разиграла в Лясковец

Окръжна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу пенсионер за зверско убийство на мъж в Лясковец.

Обвинението срещу Х. Т. е за това, че на 8 август миналата година, чрез нанасяне на многобройни удари с брадва, нож, юмруци и ритници умишлено умъртвил Д. Д. / 64 г/. Убийството е извършено по особено мъчителен начин за убития, с оглед многобройните увреждания по главата и тялото на пострадалия, тежките травми, съчетани със значителна болка през продължителен период от време преди настъпването на смъртта, както и с особена жестокост.

Обвиняемият и пострадалият били приятели от много години. Нямали пререкания помежду си. Виждали се редовно и се черпели с ракия.В злополучния ден преди обяд, двамата се срещнали на поляна зад блока, в който живеел Д.Д. Той поискал от обвиняемия да го почерпи. Х.Т. си отишъл до вкъщи и се върнал с бутилка домашна ракия. Двамата пили от нея, след което отишли в дома на обвиняемия, седнали в кухнята и продължили да се черпят. Между тях обаче възникнал конфликт и двамата се сбили. Х.Т. нанесъл със значителна сила и изключителна жестокост множество удари по главата, лицето, шията, гръдния кош и крайниците на Д.Д.. Пенсионерът го наранил смъртоносно с острието и задната страна на металната част на брадва, с нож, с юмруци и ритници, докато гостът му се отбранявал с ръце. От получените тежки травматични увреждания и силна кръвозагуба Д.Д. паднал на земята в безпомощно състояние, а обвиняемият продължил ожесточено да му нанася удари с брадвата и ножа. Безмилостно го ритал по главата и тялото. Така му натрошил множество ребра на гръдния кош.

По искане на прокуратурата Х.Т. е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право