Изправят на съд рецидивист, насякъл с брадва лека кола

Районната прокуратура в Ловеч внесе в съда обвинителен акт срещу 36-годишен рецидивист за хулиганство и повреждане на чужд автомобил.

Обвинението срещу Мирослав Б. е за това, че на 28 август миналата година в село Баховица нанесъл удари с брадва по лека кола „Мицубиши“, крещял и отправял нецензурни думи към водача Васил Т. Извършителят развъртял секирата и потрошил покривен панел, задна дясна колона и задно дясно стъкло на возилото. Щетата е за 949,62 лева.

В злополучния ден пострадалият гостувал на баба си в Баховица. Около 22,45 ч. си тръгнал за Ловеч. Непосредствено след като потеглил с лекия автомобил, забелязал на пред себе си три лица, които се движели пеша по пътното платно, поради което намалил скоростта на движение. В този момент обвиняемият внезапно се обърнал и се насочил  към автомобила, няколко пъти изкрещял силно, след което забил острието на брадвата в дясната част на автомобила.

Пострадалият увеличил скоростта на движение, за да се отдалечи от мястото, след което спрял в центъра на селото и подал сигнал за случилото се.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право