Изправят на съд син, убил баща си за пари

Окръжната прокуратура в Монтана внесе в съда обвинителен акт срещу мъж от Лом, пребил до смърт собствения си баща в дома им. Синът години наред тормозил и малтретирал родителя си, за да прибира парите му, които изпивал, установило разследването на случая.

Преди няколко години жертвата Милан Миланов и синът му Кирил Иванов живеели заедно в София в семейно жилище. Синът обаче редовно се отдавал на запои и, за да си купува алкохол, прибирал пенсията на баща си. Гуляите и ежедневните искания на пари палели конфликти  между двамата, често синът пребивал родителя си, но възрастния човек нито веднъж не се оплакал в полицията.

Заради пиянските изпълнения на сина двамата продали столичното жилище, бащата се пренесъл при дъщеря си, а синът се върнал в семейната им къща в Лом. Но и в крайдунавския град Кирил продължил да пие денонощно. През септември 2015 г. Милан Миланов също се върнал в Лом и пак заживял със сина си. Тормозът обаче отново започнал. Съседи на фамилията често чували как синът обижда, бие баща си и го изнудва за парите от пенсията.

Възрастният мъж обаче споделял, че не иска да подава сигнали до полицията, защото го е „жал за детето”. На 10 ноември миналата година вечерта комшиите за пореден път чули кавга и шум от шамари и юмруци. Малко по-късно Кирил отишъл при приятел и му съобщил, че баща му е мъртъв и не знае какво да прави.

На следващия ден приятелят му уведомил полицията за трагедията, но криминалистите и медиците само установили смъртта на пенсионера. Според експертите мъжът е издъхнал от остра сърдечна и дихателна недостатъчност и двустранна пневмония, породени от счупване на ребрата му и гръдна травма. Кирил Иванов е бил задържан под стража, но на разпитите не се признал за виновен. Предстои насрочваното на делото.

Синът е обвинен в убийство на баща си с користна цел.

Коментари

Задължително поле