Списък с 55 защитени специалности въвежда МОН

Белгия намали равнището на терористична заплаха в страната

Федерика Могерини заяви, че е извънредно притеснена от турската офанзива в Сирия

Огнеборци потушиха пожар в цех за металообработка в Килифарево

Бомбаджия на банкомати скочи в ледените води на Струма (обзор) Джонката и Свещичката арестувани след 75 дни търсене под дърво и камък

Разкриха пет високотехнологични наркооранжерии в Добричко

Грипна епидемия и в Благоевград Висока заболеваемост в още 6 области

Махмуд Абас призова ЕС да признае държавата Палестина

Теменужка Петкова: Реформите в енергийния отрасъл са факт

Строг затвор за жена, лъгала многократно, че е изнасилвана

Израелски учени дешифрираха скрижал от Мъртво море

Безизходицата с US бюджета (ИНФОГРАФИКА)

Цвета Караянчева: Нямаме притеснения за вота на недоверие към кабинета

Съперникът на Григор иска да мине Мъри

Министър Ангелкова: Павилиони с единна визия ще заменят сергиите по тротоарите в „Слънчев бряг-изток“

Изправят на съд собственици на фирма за данъчни престъпления

Снимка: Архив

Мъж и жена, собственици на фирма в Свищов застават на подсъдимата скамейка заради данъчни престъпления. Делото срещу Георги Г. и Нина Д. е образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Велико Търново. Процесът в Окръжния съд в старата столица е насрочен за три дни-на 14, 15 и 16 февруари.

48-годишният Георги Г. ще отговаря за това, че за времето от 13 септември 2007 г. до 14 ноември 2008 г. във Велико Търново, в условията на продължавано престъпление, в качеството на търговски пълномощник по чл. 26 от Търговския закон на „СТИВ“ ЕООД – Свищов, избегнал установяването и заплащането на данъчни задължения в особено големи размери . Предприемачът укрил 280 708 лева по ЗДДС .

51-годишната Нина Д. пък е обвинена, че за периода от 13 август 2007 г до 15 септември 2008 г е укрила 167 707 лева по ЗДДС на „СТИВ“ ЕООД – Свищов.

Като за извършване на деянията, според обвинението, двамата потвърдили неистина в справки-декларации за данъчни подпериоди, съставили и използвали документи с невярно съдържание и приспаднали неследващ се данъчен кредит, неотразяващ действително получените облагаеми доставки от дружеството.

За 17 февруари пък в Окръжния съд в старата столица е насрочено второ заседание срещу други двама собственици на фирма заради укрити данъчни задължения в размер на общо 111 146 лв.
Наказателното дело срещу Радомир С. /41 г/ и Невяна Х. /51 г/ е образувано по внесен от Окръжната прокуратура в старата столица обвинителен акт.

При разследването срещу двамата е установено, че са избегнали плащане на ДДС в размер на 90 104 лева и по ЗКПО -21 042,35 лева на „ИЛ КОМЕРС” ЕООД.

Освен това Невяна Х. е съставила и използвала счетоводни документи с невярно съдържание . Фалшивите дневници за покупки на „ИЛ КОМЕРС” ЕООД са използвани при предоставяне на информация пред ТД НАП – Велико Търново. В подправените документи били отразени фактури за неполучени в действителност от „ ИЛ КОМЕРС” ЕООД облагаеми доставки от шест различни търговски дружества.

Невяна Х. ще отговаря и за това, че е потвърдила неистина в справки-декларации по ЗДДС на „ИЛ КОМЕРС” ЕООД, като декларирала в раздел Б „Данни за упражнено право на данъчен кредите”, че на „ИЛ КОМЕРС” е начислен ДДС по доставките в общ размер на 90 175 лева по фактури за неполучени в действителност облагаеми доставки.

За финансовата 2007 г. избегнала установяването и плащането на данъчни задължения по ЗКПО в размер на 21 042 лв., като потвърдила неистина в подадената пред ТД НАП – Велико Търново годишна данъчна декларация.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.