Изправят на съд стрелец, ранил момиче със сигнална ракета

Снимка: Архив

Районната прокуратура в Габрово внесе в съда обвинителен акт срещу 37-годишен мъж, който при изстрелване на ракета причинил  тежка телесна повреда на момиче.

Обвинението срещу Боян Б. е за това, че на 1 януари тази година в габровското село Орловци при произвеждане на изстрел с газов пистолет ранил девойка, която получила травматично разкъсване на очната ябълка на дясното око с увреждане на вътреочните тъкани и пълна загуба на зрението. Травмата довела до постоянна слепота с дясното око.

На 31 декември миналата година пострадалото непълнолетно момиче заедно със семейството си били в къщата на обвиняемия в Орловци, за да посрещат Новата година.  В полунощ компанията излязла на двора, за да запалят фойерверки. Обвиняемият взел  газовия си  пистолет, монтирал  към  него ракетна муфа и поставил върху нея сигнална ракета, която изстрелял.

По същия начин заредил втора сигнална ракета и предложил на момичето  да я изстреля. Момичето застанало до обвиняемия, който държал пистолета и натиснало спусъка. Вследствие на непосредствената близост оръжието до лицето на ученичката, при изстрелването на ракетата излезлите барутни газове й причинили нараняване и обгаряне на окото.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право