Изправят на съд шофьор, прегазил жена при маневра

Снимка: Pixabay

Окръжната прокуратура във Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 40-годишен мъж, който при маневра назад по непредпазливост причинил смърт на жена.

Обвинението срещу Милен К. е за това, че на  17 март тази година в горнооряховското село Писарево, на ул. „Родопи“, при управление на лек автомобил „Мерцедес Спринтер“, преди да започне движение назад не се убедил, че пътят зад превозното средство е свободен, не осигурил лице, което да му сигнализира за опасности, в следствие на което допуснал ПТП и по непредпазливост причинил смъртта на Едибе Х. Пострадалата е починала на 21 март в областната болница във Велико Търново. Освен това след извършване на деянието, водачът избягал от местопроизшествието.

Обвиняемият имал лекотоварен автомобил, с който пътувал до Кралство Нидерландия от където превозвал стоки за България. В злополучния ден посетил Писарево, за да достави пералня на Ф. М., изпратена й от нейни близки, работещи в Холандия. Обвиняемият паркирал автомобила пред дома на жената и разтоварварил пералнята. В същото време пострадалата, която живеела в съседство, пристигнала пред къщата и седнала на пейката до входната й врата. Постояла за кратно и преди Милен К. да потегли с автомобила си, тръгнала да се прибира към дома си. В този момент шофьорът предприел маневра на заден ход.

Автомобилътударил жената, която паднала по гръб на платното и тялото й попаднало под возилото. В момента на удара пострадалата извикала, като виковете й били чути от свидетел, който сигнализирал на обвиняемия да спре. С помощта на крик Милен К. повдигнал превозното средство и извадил потърпевшата. След това не изпълнил задълженията да уведоми компетентната служба на МВР, а напуснал мястото на произшествието и отишъл в дома на дъщерята на пострадалата.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право