Изправят на съд шофьор с книжка от един ден, причинил катастрофа с един загинал

Мъжът се забил с кола в бетонна ограда

Окръжна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу шофьор, който причинил катастрофа с един загинал.

Обвинението срещу Л. З. е за това, че на 4 май 2017 г., в Елена, при управление на лек автомобил Рено „Лагуна“ се движил с 68 км/час и на завой напуснал платното и се ударил в бетонна колона на ограда. При произшествието загинал К. Д., пътуващ на задна седалка на лекия автомобил.

Същия ден Л. З. получил шофьорска книжка. Уговорил се с приятели да се разходят вечерта до Велико Търново. Обвиняемият се качил в лек автомобил, собственост на близък роднина, взел трима приятели и след като заредили гориво, тръгнали обратно към Елена, където трябвало да вземат още един човек.

Движейки се по ул. „Трети март“, на прав участък от пътя, Л. З. натиснал газта. На кръстовище решил да завие, но не успял да вземе завоя, направил опит да „изправи“ колата и завъртял рязко волана.

Автомобилът обаче поднесъл и се блъснал в бетонна ограда. При ударът, един от спътниците в колата получил травми, в резултата на които починал.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Коментари

Задължително поле