Шефът на НЗОК проф. Камен Плочев: 271, 2 млн. лева са задълженията ни към други държави

„Асарел-Медет“ продължава подкрепата за Община Панагюрище

В Лондон ще бъдат връчени наградите БРИТ

Калоян Паргов: Година и половина управляващите в СО тероризират гражданите на Малашевци с бездействието си

Меси развали проклятието „Челси”

Жандармерист спаси мишелов край Монтана

Стотици се простиха с Павел Панов

Валери Симеонов откри международната селскостопанска изложба „АГРА“

Подготвено е 72-часово задържане за стрелялия срещу полицаи в село Орешник

САЩ: Ще присъстваме в Черно море, Русия да свикне с това

Осиновителите на деца до петгодишна възраст ще ползват платен отпуск за една година

Румен Радев разговаря с посланика на САЩ у нас Ерик Рубин

Постоянен арест за десет извършители на тежки умишлени престъпления в Търновско

Обирджия заплашва в магазин: “Парите, или ще ви заколя” Заподозреният е заловен, плячката му е само 270 лв.

Рецидивист с 12 присъди ограби ученик

Двама братя се изправят на подсъдимата скамейка за убийство на мъж в с. Джигурово

Снимка: Архив

Окръжна прокуратура – Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу братята Бойко  и Емра Шикерови  за извършено от тях умишлено убийство – престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 6, пр. 2 и пр. 3 вр. чл. 115 вр. чл. 20 от НК.

Обвиняемите Бойко  (на 24 години) и Емра  (на 20 години) живеят в с. Джигурово, общ. Сандански. Безработни са и са известни сред съселяните си като агресивни и конфликтни личности, често нарушаващи обществения ред.

Двамата често посягали на Никола П. (на 44 години), който от около 15 години работел като кравар в местността „Обора“. Хората го познавали като скромен, тих и добър човек, като се обръщали към него с името „Кайо“.

Мъжът споделял за страха си от братята на свои познати. Освен че неведнъж бил пребиван от тях, през 2015 г. те дори му разрязали ухото със стъклено шише.

Вечерта на 19.09.2016 г., в центъра на селото, без никаква причина Бойко Шикеров започнал да се заяжда с Никола П. Свидетели на това станали седящи на маса техни съселяни, които му направили забележка за държането, на която агресивният мъж грубо отвърнал със заплашителни думи да не се намесват. Към 23 ч. всички се разотишли.

На следващата сутрин местен жител открил пред обора неподвижно лежащия на земята „Кайо“ с окървавено лице, за което бил подаден сигнал на телефон за спешни случаи 112. Пристигналият на място медицински екип констатирал смъртта на пострадалия мъж.

В хода на разследването било установено, че в нощта на инцидента двамата братя настигнали пострадалия в района на бившия селскостопански двор и му поискали цигара. След като мъжът им отказал, те жестоко го пребили, като ударите били нанасяни с дървен кол и тухли по главата и цялото му тяло.

Братята били задържани от полицейските служители същия ден. От 21.09.2016 г. спрямо тях е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Изготвената по делото съдебномедицинска експертиза установила, че смъртта на Никола П. се дължи на несъвместима с живота тежка черепно-мозъчна травма, довела до изразена недостатъчност на мозъчните функции, както и други травматични увреждания по лицето, гърдите и гърба.

Предстои насрочване на делото от съда.

 

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете