Изправят пред Темида охранител свил парфюми за близо 2000 лв

 

Районна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 21-годишен охранител на магазин за извършена кражба на 43 парфюма.

Обвинението срещу Кирил Г. е за това , че на в периода от 3 октомври 2016 г. до 16 февруари 2017 г. се възползвал от служебното си положение и присвоил парфюми различни марки на обща стойност 1934,40 лева.

На 3 октомври миналата година управителката извършила ревизия на парфюмите в магазина и установила липса за около 200 лева, но тя не й направила голямо впечатление, тъй като според нея била в рамките на нормалното. След тази ревизия обвиняемият решил докато е на работа да открадне произволен парфюм. От флаконите, които се намирали в охраняваните от него търговска част и склад на магазина взел един, скрил го под якето си и го изнесъл от търговския обект. След това продължи да извършва кражби на още парфюми от магазина и склада, като всяка седмица вземал по три-четири броя различни марки и разфасовки.

На 23 януари тази година управителката отново направила поредната ревизия и установила, че са изчезнали десетки бройки от различни марки и разфасовки. При преглед на записите от охранителните камери, се установило, че охранителя е човекът, който е извършил кражбата.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право