Бойко Борисов в Сандански: Напълно готови сме за Шенген (обзор)

WWF или световната зелена мафия

Корнелия Нинова: Промяната в България е наложителна

Протест пред Народния Театър срещу Инстанбулската конвенция (СНИМКИ)

Етнографи показват изложба посветена на коня и каруцата Експозицията в музей „Етър” пренася във времето, когато каруцата е смятана за трабант, а файтонът за мерцедес

Студ и сняг усложняват обстановката на Балканите

Ирмена Чичикова: „Не ме докосвай” беше пътешествие и приключение

Бойко Борисов: Защо само ЧЕЗ да купим? Защо не купим и „Енерго Про” и ЕВН?

ККП иска премахване на конституционното ограничение от 2 мандата за президент Така Си Цзинпин ще може да се задържи на власт по-дълго

Човек е ранен, след като хеликоптер е извършил твърдо кацане в Арктика

Движението през прохода Шипка се ограничава заради честванията на 3 март

Откриха древен град под Солун

Психологът Магдалена Ангелова: Гласът е начин, по който бързо можем да достигнем до подсъзнанието на другия

ТИР с медицински материали се хвърли в дере Произшествието стана на главния път Велико Търново-Русе

Екатерина Захариева ще участва в Съвет “Външни работи” в Брюксел

Изпратиха и последната жертва на взрива в Хитрино

Автогарата в Хитрино засега ще бъде във фургон. Снимка Цветелина Георгиева

Идентифицирана беше и последната седма жертва на взрива в Хитрино – 45-годишният Бедри Юсуфов от съседното село Тимарево. В петък близките му получиха прокурорско позволение да го погребат. Идентификацията по ДНК се забави.

Както “Труд” писа, Бедри беше седмата жертва на адския взрив на жп.линията и беше открит на 11 декемри, ден след експлозията, в руините на Автогарата.

Бедри имал навика рано сутрин да се качва на хлебарски камион, който минавал през неговото село и да си пие кафето в центъра на съседно Хитрино. Така направил и на 10 декември и се озовал най-близо до влаковата композиция, която дерайлира.

Без баща остана четвъртокласничката Севджан. Общественият съвет, който разпределя средства дарени по сметката на община Хитрино, още в първите дни след трагедията реши близките на загиналите да получат по 1000 лв., а ранените по 500 лв. Второ решение добавя по 5 000 лв. за жертвите и 2 000 лв. за лекуваните в болници. На името на Севджан е открита банкова сметка и до пълнолетие средствата ще могат да се харчат с решение на съда.

Междувременно унищожената Автогара на Хитрино вече се премести във фургон. Продавачката на билети Наталия Христова се чуди на невероятния си късмет, че в съботната сутрин не е отишла рано на работа. В района всичко е изпепелено и изтърбушено от взрива.

В селото багери разчистват съборените къщи, остъкляват се пострадалите домове. В петък от 15 часа за стотина малчугани от Хитрино читалище “Пробуда”, БЧК и обществения съвет организираха тържество с подаръци и изненади в ритуалната зала.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.