Изпращат в МВР болница Георги, който уби семейството си в Нови Искър

Софийският градски съд остави под стража и прати за лечение и пълни изследвания в МВР болница 25-годишния Георги Георгиев, който е обвинен за четворното убийство на семейството му в Нови Искър.

Прокуратурата предложи той да бъде настанен в държавната психиатрична болница в Ловеч, но според защитата и според психиатърът, който го е изследвал, лечебното заведение не разполага не могат да бъдат лекувани останалите му заболявания. Георги има тежка форма на епилепсия и напреднал стадий на туберкулоза и освен психиатрична помощ трябва да му бъде оказана и медицинска.

Той беше доведен в съдебната зала с медицинска маска, а пред съда се затрудни да каже датата си на раждане. Говореше несвързано за двама души, които бегло познавал, но които се самоубили, за журналист, който се самозапалил, за "психотропна мрежа" и попита дали в България има такава организация или трябва да се обърне към Европейския съвет.

Според адвоката му разследването трябва да обърне внимание и на това дали Георги не е бил използван, а пред журналисти разясни, че има предвид други случаи, в които имотната мафия се възползва в хора в тежки състояния, за да присвои незаконно имуществото им.

В съдебната зала бяха цитирани резултатите от аутопсиите на бабата Славка и по-малкия брат Александър, които са сред жертвите на Георги. Те са с открити тежки черепно-мозъчни травми и наранявания по цялото тяло. Оръжието - брадвичка, е намерено в къщата, а до момента всички доказателства сочат Георгиев за автор на тежкото престъпление.

Назначени са множество експертизи, които ще установяват детайли не само за здравословното състояние, но и за престъплението.

Коментари

Задължително поле