Изпълнение на софийски диджей влезе в поредица на DJcity

DJ Delightfull е и сред десетимата финалисти в скреч предизвикателство световноизвестния Skratch Bastid

В България за повечето хора грамофонът е нещо, на което се е слушало музика едно време. Малко е позната все още широко популярната му употреба за смесване на музика или диджеинг, още по-малко - утилизирането му като музикален инструмент. Скречовете - или правенето на ритмични звуци чрез манипулиране на плочата върху грамофона - имат вече 40-годишна история, а към днешна дата диджей техниките, които произлизат от това странно музикално откритие са по-популярни и напреднали от всякога.

Един млад български диджей - Делян Люцканов - DJ Delightfull, в последно време активно представлява именно тази сцена и този тип изпълнение у нас зад граница. Преди няколко дена една от най-големите платформи, специализирани в съвременна диджей култура - ДиДжей Сити, публикува епизод от поредица с диджеи от цял свят с участието на DJ Delightfull, който е родом от София и наскоро се е завърнал на родна почва след години странстване из Европа и Азия. Ето и неговата програма, съчетаваща фънк, джаз и старошколски хип хоп:

Точно навръх Нова година пък DJ Delightfull се оказа сред десетимата финалисти в едно скреч предизвикателство, предложено в сайта на световноизвестния канадец Skratch Bastid. Delightfull е отличен в категорията "Overall Arrangement & Original Musical Ideas". Ето и въпросното изпълнение:

Може да гледате още много видеа, да чуете разнообразни диджей сетове и да очаквате новини покрай участието на DJ Delightfull в по-големи и престижни състезания във Фейсбук, Инстаграм и Миксклауд:

https://www.facebook.com/djdelightfull/

https://www.instagram.com/djdelightfull/

https://www.mixcloud.com/DJDELightfull/

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл