Изпълнителният директор на БДЖ: Задълженията на железниците са 196 милиона лева

Задълженията на БДЖ са 196 млн. лева. Това каза Владимир Владимиров, изпълнителен директор на „Холдинг БДЖ" ЕАД пред БТВ. Във връзка с това за кой път Владимиров заема позицията изпълнителен директор и става ли дума за политически назначения в Холдинга, той уточни: „Това е трети мандат. Ако гледаме резултатите би трябвало да не са политически, трябва да се гледа от гледна точка на мениджмънта – какво се е случило в дружеството. Тъй като ние вадим дружеството от фалит през 2009 г. с 850 млн. задължения. Към 1 март ще бъдат 360 млн., а реално тези, които са дължими са 196 млн. Това означава, че всичко се е подобрило и трябва да се гледа като на мениджъри, а не като на политици“.

Относно това, че от БСП са искали оставки в БДЖ и дали смята, че трябва да си я подаде, Владимир Владимиров коментира: „По начина, по който се управлява обективно се вижда от резултатите на дружеството. Извадихме дружеството от фалит. Не можеха да се плащат заплатите в края на 2009 г. сега някой да говори за фалит? Сега говорим за закупуване на нови влакове. Ние даваме перспектива на дружеството и би трябвало да бъдем подкрепени от всички“.

„Има 100 млн. задължения към втория облигационен заем. Текат тежки наказателни лихви, осъдени сме по всички възможни дела. Ще има още по-тежки последствия. Очаквам да има сериозна държавна намеса, за да можем да погасим и тези задължения до края на годината“, добави той и заяви, че това е жизнено важно за дружеството.

„Не се трупат нови задължения. Ние намаляваме задълженията, не сме взели 1 лв. заем“, каза още Владимир Владимиров.

Коментари

Задължително поле