Изпълнителният директор на Fibank Чавдар Златев: Инвеститорите трябва да имат сигурност

Удоволетвореността на туристите, а не други интереси, трябва да са водещи за развитието на туризма

Трябва да се реши проблемът с недовършените строежи

Инвеститорите трябва да имат сигурност,че собствеността им не е застрашена по никакъв начин. Тук е ролята на държавата и местните власти да утвърдят ясни и категорични правила къде и по какъв начин може да се развива инвестиционно строителство. Това обяви изпълнителният директор и член на УС на Fibank Чавдар Златев.

Ако искаме туризмът да бележи ръст и да привлечем чужди инвеститори в центъра трябва да бъде поставена удоволетвореността на туриста, така че той да си тръгне щастлив и да се върне. А вторият приоритет трябва да е инвестицията да е екосъобразна и да реализира необходимата печалба за вложителя, подчерта Златев. Той бе категоричен, че на пазара в България има достатъчно капитал на изключително добри цени и българските хотелиери могат да се възползват. В същото време според доклад за възможностите за бизнес в развиващите се и гранични страни, който четох наскоро, при сравняване на 5000 показателя се оказва че България е на първо място като страна за привличане на чужди инвестиции, подчерта Златев.

Сред големите предизвикателства за сектора ще е намирането на персонал, тъй като човешкия ресурс е изчерпан, подчерта изпълнителният директор на FiBank. Като проблем той постави и многото недовършени строежи, които развалят преживяването на туристите и подчерта че този въпрос трябва да бъде решен. Според Златев задължително трябва да се намери и ново място на Националния исторически музей, така че културното ни наследство да е по-достъпно.

Коментари

Задължително поле