Дневният хороскоп на Алена за четвъртък, 27.02.2020

На 27 февруари 2020 да почерпят

Украйна разследва Джо Байдън за намеса в работата на прокуратурата

Вдовицата на Енвер Ходжа почина на 99 години

Комисия от Министерство на културата обследва сградите на пл. „Тройката” в Бургас

Вдигнаха “Батмобил“ с паяк в Москва (ВИДЕО)

Гръцки острови на бунт срещу мигранти Недоволство от строителството на нови лагери

Създадоха робот, който може да усеща болка Чувствителността се дължи на синтетична кожа със сензори

Вижте какво ще решава Министерски съвет утре, 27 февруари 2020 г.

Италианец е приет с температура в габровската болница Резултатите от теста за коронавирус ще излязат след два дни

ООН разтревожена заради безпрецедентната инвазия на скакалци в Африка

Втори починал от коронавируса във Франция

Насила отпуск за карантина – незаконен

Осигуровки за фермер, който е и едноличен търговец

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 27 февруари 2020

Изпълнителният директор на Fibank Чавдар Златев: Инвеститорите трябва да имат сигурност Удоволетвореността на туристите, а не други интереси, трябва да са водещи за развитието на туризма

Трябва да се реши проблемът с недовършените строежи

Инвеститорите трябва да имат сигурност,че собствеността им не е застрашена по никакъв начин. Тук е ролята на държавата и местните власти да утвърдят ясни и категорични правила къде и по какъв начин може да се развива инвестиционно строителство. Това обяви изпълнителният директор и член на УС на Fibank Чавдар Златев.

Ако искаме туризмът да бележи ръст и да привлечем чужди инвеститори в центъра трябва да бъде поставена удоволетвореността на туриста, така че той да си тръгне щастлив и да се върне. А вторият приоритет трябва да е инвестицията да е екосъобразна и да реализира необходимата печалба за вложителя, подчерта Златев. Той бе категоричен, че на пазара в България има достатъчно капитал на изключително добри цени и българските хотелиери могат да се възползват. В същото време според доклад за възможностите за бизнес в развиващите се и гранични страни, който четох наскоро, при сравняване на 5000 показателя се оказва че България е на първо място като страна за привличане на чужди инвестиции, подчерта Златев.

Сред големите предизвикателства за сектора ще е намирането на персонал, тъй като човешкия ресурс е изчерпан, подчерта изпълнителният директор на FiBank. Като проблем той постави и многото недовършени строежи, които развалят преживяването на туристите и подчерта че този въпрос трябва да бъде решен. Според Златев задължително трябва да се намери и ново място на Националния исторически музей, така че културното ни наследство да е по-достъпно.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.