Израел е нанесъл ударите по базата в Хомс от територията на Ливан

Снимка: Архив

Два самолета F-16 на Военновъздушните сили на Израел са нанесли удар с управляеми ракети по сирийската база в провинция Хомс. Това се казва в съобщение от Министерството на отбраната на Руската федерация, в което се уточнява, че няма пострадали сред съветниците на Москва в района, предава TACC.

„На 9 април между 3:25 и 3:53 часа (московско време) два самолета F-16 на ВВС на Израел, без да навлизат във въздушното пространство на Сирия, от територията на Ливан, са нанесли удари с управлявами ракети по летище Т-4. Подразделение на ПВО на Въоръжените сили на Сирия са унищожили пет ракети“, уточняват от военното ведомство в Москва.

„Три ракети са достигнали западната част на летището. Сред руските съветници в Сирия няма пострадали“, допълват от МО на Русия.

Сирийската база Т-4 провинция Хомс е била подложена на ракетна атака от изтребители на ВВС на Израел, а системата за противоракетна отбрана (ПВО) на страната е свалила осем ракети, потвърди новината и държавната информационна агенция на Сирия SANA. Източник от военните на Дамаск е съобщил, че в резултат на нападението има множество загинали и ранени, без да назовава точния им брой.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят