„Konami“ отмъкна Евро 2020 от „EAsports“

Наградния фонд на „Dota 2“ надмина рекордните 33 млн. долара

На 24 август 2019 да почерпят

„Лудогорец“ втори по шутове в Лига Европа

Г-7 в очакване на нов трус от Тръмп Срещата на най-развитите икономики започва утре

Шест членки на ЕС приемат 356 мигранти от кораб до Малта

Космическа сянка тегне над местните избори Ретроградният Меркурий залага капан, сочи прогнозата на астролога Светлана Тилкова - Алена

Пожар избухна на ферибот в Индонезия, трима загинаха

Ердоган се чул по телефона с Путин, ще посети Русия на 27 август

Бразилия няма пари да се справи с пожарите в Амазония

Бурак Дениз остана на сухо

Авантаджии с палатки превзеха плажа на Крапец Румънци отдават незаконно каравани под наем на пясъка, български “еколози” ползват гората за тоалетна

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Китай с нови мита за внос на американски стоки, Тръмп обеща отговор

Борис Джонсън: Ще връщаме обратно мигранти, които прекосяват Ламанша незаконно

Изрисуван с български символи локомотив тръгна от Централна гара (СНИМКИ)

Уникален по рода си изцяло изрисуван локомотив отпътува днес от Централната гара в София. Машината замина с бързия влак № 8613 от София за Бургас, след което ще се върне и ще бъде включена в съставите на различни композиции, които пътуват в страната. Проектът идва като иновативна идея с послание към всички графит артисти, че контролираното рисуване може да има красив краен резултат. Локомотивът е произведен през 1986 г. в Румъния като е модернизиран през 2003 г. в Хърватска.

Автор на уникалното произведение е стрийт арт художник Станислав Трифонов – Nasimo и е част от маркетинговата стратегия на БДЖ за отдаване на площи с рекламна цел.Трансформация на локомотива е единствена по рода си, като в изображенията е направена препратка към няколко основни национални символа. Подобни проекти има в Холандия и Украйна.

Снимки: Денислав Стойчев

„Идеята за изрисуването на този локомотив се роди от шефа на БДЖ. Получих покана от тях да изрисувам машината и съм им много благодарен“, разкри самият Станислав Трифонов – Nasimo пред „Труд“.

„Имах свобода да направя каквото искам, просто трябваше да включа някои от символите на БДЖ. Избрах да нарисувам женската и мъжката енергия, които да вървят в един коловоз. От едната страна е мъжката, а от другата е женската. Използвах метафората за силата на локомотива и силата на лъва, защото смятам, че всеки един от нас носи тази сила вътре в себе си и има този потенциал. Сам нарисувах всичко и ми отне само 10 дена. Тук има много специфика при рисуването и не беше от най-лесните ми проекти, но аз обичам предизвикателствата. Нямам представа дали идея ще продължи да се осъществява. Може да се даде поле за изява и на други артисти, както и да се прави реклама по този начин. Мисля, че отдавна е приключена темата, че графитите не са вандализъм, а изкуство“, каза още той.

„Ние искахме да покажем, че контролираното рисуване може да е красиво, не случайно поканихме гурото на стрийт артистите в България Nasimo, от друга страна искахме покажем на големите рекламодатели, че може да се визуализира тяхната реклама в подвижния състав на БДЖ. Локомотивът ще се движи всеки ден като ще бъде подавана информация чрез сайта на компанията за да знаят клиентите. Планираме и нови интересни проекти като скоро ще има нов такъв но той ще бъде изненада“, каза пред “Труд“ Константин Азов отговарящ за проекта и рекламната стратегия на БДЖ.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.