Изследват за СПИН в басейни и паркове в Търновско

Безплатни изследвания за СПИН ще бъдат правени в басейни и паркове във Великотърновска област. Това обявиха информираха от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в старата столица.

Санитарните органи уточниха, че инициативата е част от Националната програма "Превенция и контрол на ХИВ/СПИН" и ще продължи до 15 септември. Вече са проведени доброволни и анонимни изследвания на басейна във великотърновското село Леденик.

В следващите дни експертите на РЗИ ще очакват желаещите да се включат в инициативата на басейните във Вонеща вода, Лясковец, Къпиново, Полски Тръмбеш и в градския парк в Павликени. Успоредно с лятната АНТИСПИН кампания, РЗИ - Велико Търново организира инициатива, посветена на профилактиката на рака на кожата и заболяванията, причинени от слънчевата UV радиация под мотото "Да се радваме на слънцето с грижа за здравето". На присъстващите ще бъдат раздавани здравно-образователни материали и UV - гривни, а за най-малките деца са предвидени  забавления - рисуване върху чадъри и шапки, викторина и много подаръци и изненади.

Коментари

Задължително поле