Изследват контактните на първия потвърден с COVID-19 в Търговищко

Изследват се контактните лица на първия потвърден случай на COVID-19 в област Търговище, който е от поповското село Зараево. Късно вечерта в петък са пристигнали резултатите за 53-годишен мъж, който е във вътрешно отделение на болницата в Търговище. PCR тестът му е положителен.

Той е бил приет в болница в четвъртък с болки в гърдите. Установена е пневмония. Първият тест е бил отрицателен, но после вирусът е потвърден. Пациентът е изолиран, в отделна стая, както и останалите шестима пациенти в отделението.

6 души от болницата са работили с него. Те са поставени под карантина и остават в отделението, където са им осигурени условия. Ще им бъдат взети проби на 5-7 ден. От болницата съобщиха, че всички са били със съответните предпазни средства.

Неофициално се говори, че мъжът е имал оплаквания от доста време, с гърлобол и други, които ту се появявали, ту – изчезвали.

Мъжът е автоинструктор, но не е работил от средата на март. Към момента няма данни откъде може да се е заразил.

Живее със съпругата си, която е шивачка в най-голямата фирма от този сектор в Попово. Жената пътувала с организиран фирмен транспорт. Първо й е направен бърз тест, който е бил отрицателен.

Семейството има две дъщери. Едната живее в същото село. Тя и 8-годишното й дете са контактували с родителите си. По първоначална информация хората от близкия кръг, които трябва да бъдат проверени са петима.

Другата дъщеря на семейството е в чужбина и не се е прибирала.

В Зараево е имало двама души, върнали се от гурбет, които са били под карантина, съобщават от селото.

В съботния ден в селото има полиция и здравни инспектори, които работят на терен, правят проучвания и взимат проби, казаха съселяни на семейството.

Тепърва ще се издирват евентуално контактни лица от по-широк кръг.

Чакат се подробности от заседанието на областния щаб в Търговище.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България