Изтеглете безплатното приложение "Европейски път - Търговище"

Снимка: Васил Светулков

Д-р Дарин Димитров, кмет на община Търговище:

Честит празник, Търговище!

Всяко начинание изисква всеотдайност, знания, отговорност, воля да започнеш, да продължиш и постигнеш! Изисква съмишленици, които вярват в доброто начинание. Изисква посветеност с обич, мъдрост и разбиране. Изисква и добронамерени опоненти. Да посочват грешките и слабостите, да застанат до теб, за да прокарате пътя.

В навечерието на празника на Търговище, 14 май, съм удовлетворен, че всички ние, в града и общината, заедно го постигаме.

Радвам се, че четвърта година заедно променяме Търговище. Че има диалог, че има гражданска активност, повече отговорност и съпричастност.

Променяме се и ние заедно с града ни. Израстваме в амбициите и плановете си. Виждайки постигнатото, разширяваме мащабите им. Поставяме нови, по-високи критерии и пред нас самите.

Събирайки в пъстър калейдоскоп минало, настояще и бъдеще, съзираме и един по-различен свят, в който трябва да градим днешния ден, съхранявайки наследството, с поглед отправен към бъдещето и отговорността към него.

Така са правели предците ни, създали голямото пролетно тържище, превърнало Търговище в търговски център преди векове. С тази традиция е свързан и празникът ни, празник на пролетно съзидание, на предприемчивостта и усърдието. Нека и ние, заедно, ръка за ръка, да обединим най-доброто за града ни.

Нека си пожелаем повече красиви емоции, благородни мисли, добри дела, които да обединим в нашата обща отговорност за града и страната ни.

 

Безплатното приложение "Европейски път - Търговище" в удобен за четене формат можете да изтеглите от ТУК.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони