Община Шумен свали 11 км незаконни кабели от стълбове

Трима заболяха от туберкулоза във Великотърновско за броени дни, Белодробната болница провежда профилактика

МВнР: 24-часова общонационална стачка е обявена в Гърция за 14 декември

Музикална магия с шедьоври на световната класика в коледния концерт на търновския театър

Спасители измъкнаха автомобил, паднал в река Огоста

Трудово-правна консултация на "Труд" Имам ли право на увеличение на заплатата за работа по време на празници?

47-годишна сви бижутата на съселянка в Полскотръмбешко

СГП внесе обвинителен акт срещу Даниел Митов и Христо Ангеличин за престъпление по служба

Над 60 души са ранени след експлозия в най-големия газов хъб в Австрия

Вижте кои са Сметната палата установи несъответствия в имуществените декларации на 375 лица на висши държавни длъжности (СПИСЪК)

Кола помете неправилно пресичащ пенсионер

Шест години затвор и 100 000 лв. глоба за албанец за контрабанда на 18 кг марихуана

НДК домакинства най-мащабния книжен форум у нас

Санданчанка празнува 100-годишен юбилей

В групата има двама известни дедесари Бандата за реекспорт на лекарства се разследва за укриване на данъци и пране на пари

Изходът на Дунав мост 2 задръстен от километрична опашка

Снимка: Архив

Километрична колона от товарни автомобили се е образувала при гланичния пункт „Дунав мост“ 2, на изхода от страната в посока към Румъния. За това съобщи тази сутрин пред БНР Тодор Косев, шофьор на ТИР, който чака на опашката от вчера.

„Аз съм тръгнал вчера от Пловдив в 8 ч. сутринта. Дошъл съм… Опашката вчера беше, не знам, 15-20 километра тук съм 15-тина километра преди граничния пункт, местим 200 метра – един час чакаме, местим 200 метра – един час чакаме…. Работният ни ден свърши. Спим на пътя, на пътя буквално, на пътя спим. Правим си паузата там, която е 9 ч. по закон Никой нищо не ни казва заради великденските празници ли, нямам идея, какво се случва. Това е нечувано. Винаги така се случва, а сега вече е върха. Все още съм на Дунав мост 2 на 3 километра преди граничния пункт.“

Трафикът постепенно се нормализира, обясни изпълнителният директор на дружеството, което стопанисва съоръжението Любомир Низамов. Според Низамов всички са се струпали да пътуват в първия работен ден и затова има опашка.

„Всички каси работят. Опашката намалява, вече няма да има, но от вчера е така, вече 24 часа. Трябва да погледна бройката на автомобилите, но сигурно са рекордно преминали оттук. До вчера е било почивен ден в цяла Европа, не са се движили товарни автомобили и сега са се събрали всички и са решили да пътуват по едно и също време. Няма как да не се образуват опашки.“, обясни още директорът на мегасъоръжението.

Той увери, че автомобилите се обработват много бързо и че на всяка минута минава автомобил. „Всички гранични екипи на граничните работят. Повече от 4 трасета за товарни автомобили, които са открили няма как да се открият.“, категоричен е Любомир Низамов

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.