Изясняват обстоятелствата около злополука с 14-годишно момиче в София

От министерството на здравеопазването активно ще съдействат активно в разследването на трагичния инцидент, при който 14-годишно момиче загина след падане от покрива на недовършена сграда на територията на УМБАЛ „Александровска“, съобщава пресцентърът на ведомството.

До инцидента на 3 май се стигна, след като  младежи  разрушиха оградата на охранявания обект и пренебрегвайки поставените забранителни табели, се е качила на недовършената постройка на Научния институт по педиатрия. Обектът се охранява денонощно от фирма, с която е сключен договор след процедура по Закона за обществените поръчки.

Инцидентът станал в момент на предаване на дневното дежурство. От охранителната фирма съобщиха, че ежедневно пресичат опити на малолетни и непълнолетни да нахлуват на територията на обекта.  Многократно са сигнализирани и органите на МВР, като охранители са предавали задържани от тях лица на 4 РПУ.

Заради нарушената цялост на поставените оградни съоръжения в част от обекта, както и невъзможността за захранване с ток нощно време, е водена кореспонденция през 2016 година между охранителната фирма и МЗ с цел подобряване на сигурността в района. Същата година отново  е възстановена целостта на оградите, но запазването им е невъзможно заради постоянните вандалски набези. Въпреки предприетите мерки за затягане на сигурността, опитите за проникване не престават.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България