ИКЕА прави играчка по дизайн на българче

Десетгодишната Мари е създала крилатия дакел еднорог Мури

Средствата от продажбите отиват за благотворителност

Международната търговска верига ИКЕА ще произведе играчка по дизайн на българско дете. За трета поредна година компанията пуска серия с плюшени играчки по дизайн на деца от цял свят.

Десетгодишната Мира е първото българче, което се класира сред финалистите. Тя е създала крилатия дакел еднорог Мури. Чрез неговите продажби в бъдеще ще бъдат подкрепени хиляди деца в нужда. За всяка продадена играчка в периода на кампанията, фондацията на ИКЕА и „ИКЕА България” отделят средства в полза на проекти, които подкрепят правата на децата по света и у нас да играят и да се развиват.

Мира е впечатлила международното жури с рисунка на крилатия дакел, след като е мерила сили с още 70 000 предложения от цял свят.

„Това куче е фантастично, изглежда сякаш може едновременно да танцува балет и да лети. Формата на главата и изражението му са право в десетката”, коментира Бодил Фритьофсон, продуктов технолог в ИКЕА Швеция.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.