Арестуваха кмета на Стамболийски и областен лидер на ГЕРБ в Пловдив

Снимка: Радио Пловдив, Елена Крушкова

Полиция задържа тази сутрин Георги Мараджиев, кмет на Стамболийски и областен координатор на ГЕРБ в Пловдив. Засега не му е повдигнато обвинение.

Полицаите първо обискираха фабриката на сина на Мараджиев в Стамболийски. Там бе разпитан и Мараджиев, а проверките продължават в сградата на община Стамболийски, предаде БНР.

Мараджиев определи случващото се като сплашване и вижда в акцията действия на полицията срещу работа му като активист на ГЕРБ.

"Дори не знам защо е акцията. Тази фабрика е на сина ми, аз работя в общината. Идват избори и аз съм винаги на прицел като общински координатор на ГЕРБ. За мен акцията е политическа, а претърсването във фабриката е незаконно", каза пред Радио Пловдив Георги Мараджиев. 

Той отрича  причина да е злоупотреба с евросредства, за каквото се съобщи по- рано, защото по всички програми на общината се минали проверки и коректни отчети.

Мараджиев обяви, че по всякакъв начин ще съдейства на икономическа полиция, която извършва проверки в администрацията на община Стамболийски

Административният секретар на партията Цветомир Паунов заяви в Стамболийски, че акцията срещу Мараджиев е политическа  и цели да се отклони общественото  внимание от тежката политическа ситуация в страната, мигрантската криза и проблемите в МВР.

Днешното задържане на Георги Мараджиев е пореден опит са му бъде повдигнато обвинение. Последният път той беше задържан през пролетта на 2021 година по сигнал за изборна търговия с гласове. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право