Икономическа полиция-Пловдив пресeче незаконна търговия по интернет с фалшиви стоки

Служители на отдел „Икономическа полиция” в Пловдив пресякоха незаконна търговия по интернет с фалшиви стоки, като при процесуално-следствените действия са иззети над 7700 артикула. Реализацията на акцията е осъществена под ръководството на Районна прокуратура – Пловдив след придобита информация за нерегламентирано съхранение и продажба по интернет на маратонки и обувки, носещи знаците на запазени търговски марки на световно известни фирми.

В хода на спецакцията са извършени претърсвания в 2 складови помещения на бул. “Васил Левски” и бул. “Васил Априлов” в областния град, ползвани за депа. Общо са открити и конфискувани 7746 чифта артикули с логото на над 10 лицензирани търговски марки, чиито притежатели не са дали разрешение за използването им. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 172б от Наказателния кодекс.

С полицейска заповед за срок до 24 часа са били задържани шестима мъже на възраст между 19 и 41 години. В хода на работата е изяснена съпричастността към незаконната дейност на единия от тях, на когото е повдигнато обвинение. Работата по пълното документиране на случая продължава под наблюдението на прокуратурата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право