Лекарят на Тръмп: Президентът няма остри здравословни проблеми

Президентът Радев: Ще реша в обозрим срок за подписването на указа за Гешев

В благоевградския съд за първи път разпитаха свидетел във видеоконферентна връзка с Англия

КТ „Подкрепа“: В едва 5 държави в ЕС работниците не получават плащания от първия ден

Монтират 30 камери в бургаския квартал „Победа“

Разширяват офисите за удобство на служителите Правят стаи за отдих и зали за игри

Теди Бургазлиева с меден месец 2 години след сватбата

Борисов: Предложението първият ден от болничните да се плаща от работници няма да бъде внесено в НС

Андреа се зае да влезе във форма

Откриха труп на мъж, застрелян в гръдния кош

От 100 до 10 хил. евро глоба за пушене в Гърция

Велико Търново е домакин на национална среща на общинските експертите по социални дейности и здравеопазване Над 150 ще са участниците във форума

Водка с кисели краставички вреди на стомаха

Административният съд потвърди избора на общински съветници в Горна Оряховица

Туристи оцелели след нападение на вълци в Стара Планина

Икономическият университет откри новата академична година С 24 % е преизпълнен държавният прием на студенти

Преди вековния си юбилей, който ще празнува през 2020 г., Икономическият университет във Варна откри тържествено новата академична година в препълнената АУЛА. За 100 години престижният ВУЗ, възникнал от първото търговско висше училище в страната, е дал над 155 000 икономисти от над 70 държави.

„Икономически университет – Варна посреща учебната 2019/2020 г. с 24% преизпълнение на утвърдения държавен план-прием за обучение в образователно-квалификационна степен „бакалавър“ – около 1900 кандидат-студенти са се състезавали за 1 140 места. 1 600 първокурсници ще започнат своето обучение в редовна или дистанционна форма в навечерието 100-годишнината „, каза в приветственото си слово ректорът проф.д-р Евгени Станимиров.Сред най-предпочитаните специалности от новоприетите български студенти в ИУ са „Туризъм“, „Маркетинг“, „Финанси“, „Счетоводство и одит“, „Информатика“, „Дигитални медии и ПР“.

В университета се обучават над 300 чуждестранни студенти, а само през последните два месеца са кандидатствали около 160. Студенти и преподаватели бяха поздравени от министъра на образованието Красимир Вълчев, който е възпитаник на ИУ във Варна, от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, от кмета Иван Портних и областния управител Стоян Пасев, както и от шефката на ТД на НАП Милена Колева, завършила също престижния ВУЗ. „Радвам се, че виждам толкова много свои преподаватели и ректори.Благодаря за това, което сте ми дали на мен и на всички завършили университета“, каза министър Вълчев. Посланието му към студентите беше:Образованието е вашият шанс за добър и щастлив живот. Но дипломата ще дава все по-малко конкурентноспособност, сама по себе си не е предимство на пазара на труда, трябват много усилия.
От името на първокурсниците слово произнесе Велина Иванова, постигнала отлични резултати в приема. На Студентската улица в академичната сграда официално беше открита и почетната стена на стратегическите партньори на университета.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.