Дневен хороскоп на Алена за вторник, 15.10.2019

На 15 октомври 2019 да почерпят

Ново дъно: България счупи рекорд за домакинска загуба

На два пъти спряха България – Англия, гостите отказват да играят

10 ранени при сблъсъци на летището в Барселона

Английски фенове се биха на „Витошка“, има ранен

Офертите за Нова година са с 11-12% по-скъпи Хубавите места ще са разпродадени до 30 ноември

Пожар в цех за бои и химикали в Габрово

Ако работите през нощта – трябва да знаете това

Заев: Правителството на Северна Македония остава посветено на Договора за добросъседство с България

Шефът на „Росатом“: Русия е готова да построи ядрена централа в Саудитска Арабия съвместно със САЩ

Гледаме малката Турна от „Майка“ в нов сериал

Двойна игра на Прокопиев с ЕВН Брокерите му спестили 87 млн. лв. на австрийското дружество при покупката на остатъка от държавния дял през 2011 г. (обзор)

Нещата според чиновниците от ЕК и по същество Право на отговор от Европейската комисия и коментар на главния редактор на "Труд"

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 15 октомври 2019

Икономическото партньорство между САЩ и България обсъждат на форум в Пловдив

Икономическото партньорство между САЩ и България бе обсъждано днес на форум в Дома на културата в Пловдив. „През последните години Пловдив се наложи като индустриален център не само в страната, но и в Югоизточна Европа. Новата марка, която развихме с много усилия – Тракия икономическа зона, става все по-видима и все по-популярна“, заяви зам.-кметът на Пловдив Стефан Стоянов при откриването на кръглата маса „САЩ-България: Икономическо партньорство за повече бизнес възможности“. Пред участниците във форума Стефан Стоянов подчерта факта, че 70 000 души са заети в производството в региона, а над 300 000 – в икономиката. „Това е един от най-динамичните региони от гледна точка на икономика.

Икономическото партньорство между САЩ и България обсъждат на форум в Пловдив

Половината от БВП на Област Пловдив е производство, което е прекрасна база за следващи етапи на развитие“, заяви още Стефан Стоянов. Зам.-кметът на Пловдив подчерта, че безработицата в региона е рекордно ниска – под 4%. От 2016 г. пък общината съвместно с университетите работи за привличане на таланти за обучението на висококвалифицирани специалисти. „Надявам се да привлечем европейско финансиране за развитието на научни центрове, които да подпомогнат индустрията“, допълни Стоянов. По думите му развитието на търговските отношения със САЩ е от изключителна важност. „Длъжни сме всички заедно да положим усилия в тази посока, защото потенциалът е огромен“, каза още Стефан Стоянов.

Изпълнителният директор на Американската търговска камара у нас Алекс Нестор обърна внимание, че клъстерите са опция за България. „Това е бизнес моделът – малкият и среден бизнес, академичната общност и държавата да обединят усилията си и се справят с предизвикателствата“, заяви той и подчерта, че целта е една – по-добри условия за бизнес и повече инвеститори.

Икономическото партньорство между САЩ и България обсъждат на форум в Пловдив

Търговското аташе в Представителството на Търговския департамент към Посолството на САЩ в България Мария Галиндо пък сподели възхищението си от Пловдив и поздрави общината, че е създала прекрасна бизнес-среда и че привлича инвестиции. „Да привлечеш инвеститори си е постижение само по себе си. Но след като ги привлечеш да ги накараш да се чувстват добре, това също е важно. Да осигуриш такава бизнес среда, не е лесна задача. Вие обаче сте го постигнали“, заяви г-жа Галиндо.

На форума се обсъждат и предизвикателствата пред инвеститорите през погледа на чуждестранния и българския бизнес в Американската търговска камара. В дневния ред са също така условията и процедурите по издаването на американски бизнес визи и услуги, както и програмите на Търговското представителство на САЩ, които представляват интерес за българските компании.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.