Турция се налага в Средиземно море

Турция втора по износ на сериали в света

Партиите вече доят две крави Формациите, прескочили 1% вземат по 8 лв. на глас от държавата, могат да получават и безлимитни дарения от бизнеса

Младенов награден и в Португалия

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

По-скъп ток и нов доставчик от 1 юли

БАБХ крие отровните храни по наредба

Данаил Кирилов разговаря с Полфрийман за проблемите на затворите

Работник е пострадал сериозно, а други двама са леко ранени след експлозия в цех за производство на биогаз в Ямболско

Раздор за 50 000 лв. довел до убийството край езерото Вая Оставиха в ареста заподозрения за разстрела в Бургаско

Двама души са убити при стрелба в американска военна база във Флорида

24% от българите никога не са ползвали интернет (обзор) Най-често купуваме онлайн дрехи и спортни стоки

Разбиха престъпна мрежа за наркотрафик в Европа 11 са арестувани

През януари 2020 година тръгва делото срещу Александър Манолев заради къщата за гости

Бюджетът на ЕС до 2027 продължава да буксува

Иконописец изографисва човешки тела 32-годишният Пламен Русев от Велико Търново се слави като един от най-добрите татуисти

Най-вече футболисти се украсяват с религиозни татуировки

Талантлив възпитаник на Правословния богословски факултет на ВТУ “Св.Св.Кирил и Методий” избра вместо да рисува икони, да изографисва човешки тела.

32-годишният Пламен Русев е завършил гимназия по изобразителни изкуства в родния си град Русе, а във университета във Велико Търново избрал специалността “Църковни изкуства”.

Преди 8 години обаче преоткрил себе си в направата на татуировки, но постепенно хобито му се превърнало в сериозен занаят.

Младият мъж споделя, че първата татуировка направил на себе си. Сам си изрисувал японска риба на крака си. Друга татуировка си изваял по случай раждането на сина му. Действал вкъщи с импровизирана машинка. Установил, че това изкуство му доставя удоволствие.

“Така набързо отворих студио, без да съм съвсем готов, но въпреки всичко работата потръгна. Първата ми професионална татуировка беше върху кръста на младо момиче и изобразяваше плетеница под формата на феникс.

“Татуирането е по принцип езически ритуал, но пък все повече хора си правят по телата рисунки с християнски символи и дори цели библейски сцени. Например футболисти масово се украсяват с религиозни татуировки.

Сред най-предпочитаните модели са портрети на близки и любими хора, изрисуване на женско лице, съчетано с цветя или часовник.

Най-възрастната му клиентка била швейцарка на около 80 години, току-що останала вдовица, поискала татуси на Мечо Пух и магаренцето Йори, което пък било любим приказен герой на покойния й съпруг. Наскоро изрисувал дракон върху ръката на 60-годишна германка.

“Неотдавна дойде млада жена и поиска да и татуирам имената на приятеля и. Обясних, че това не е удачно, защото ако се разделят, този надпис ще си остане завинаги върху нея. Тя обаче не ме послуша, отиде в друго студио, изписа си и трите имена на гаджето си върху хълбока и малко след това се разделиха. Когато един клиент вече има татуировки и поиска да му направя нова, гледам изображенията да са смислово свързани”, разказва Русев, който прави оригинални татуси по свои авторски проекти.

В практиката си е имал какви ли не случаи. Наскоро две майки довели в ателието му невръстните си деца на по 13-14 години и поискали да ги татуира.

“Едната жена настояваше да изобразя слончета върху китката на дъщеря и. Обясних, че на деца под 18 години не е редно да се правят татуировки. Кожата още физически расте и качеството на татуировката ще се промени. Често младежи си правят изображения и после съжаляват, а вечните татуировки не се махат много лесно. Все пак има начини да се заличат, но интервенциите са скъпи и болезнени. Отказвам да правя татуси и върху интимни зони. Има си граници във всичко и работата ми не е на всяка цена”, категоричен е Пламен Русев.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.