Голф комплексът до Елин Пелин има нов собственик Имотът е продаден на българска компания, собственост на бизнесмена Мирослав Печев

Над 3000 софиянци дават жилищата си на туристи Броят на обектите, предлагани чрез Airbnb, расте с 80% годишно

Два изтребителя „Юрофайтър“ се сблъскаха в Германия, един пилот е загинал

Холандия без мобилни и стационарни телефони заради авария

Буря отнесе покрива на кооперация в Пловдив

Наредба ще доведе до хаос в туризма Нормативният акт не прави разлика между продажба и плащане в сектора на услугите

Двоен стандарт при 30% от храните в ЕС Кока - колата с глюкоза и повече калории у нас

Аварийно-спасителни екипи в Пловдив са реагирали над 40 сигнала заради дъждовете В София пожарникари са отработили 42 сигнала

Ханде Ерчел ще става леля

Тръмп обяви строги санкции срещу Иран, засягат и върховния лидер аятолах Али Хаменей

Ролс Ройс губи клиенти сред родните милионери Броят на Поршетата в страната нарасна с 10% само за година

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 25 юни 2019

Вдигат пенсиите на 2,13 млн. българи Увеличението ще е с 5,7%, най-високата става 1200 лева

Еленко Божков: Блокът на „ТЕЦ Марица – изток 2“ няма да може да работи на въглища дълго време след пожара

Проф. Христов: Комунизмът в учебниците по история е представен манипулативно

Илияна Йотова: Благодарение на делото на Кирил и Методий България е в ядрото на европейската цивилизация

Вицепрезидентът Илияна Йотова взе участие в церемонията по повод патронния празник на Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“ и деня на равноапостолите – 11 май. Преди официалното тържество вицепрезидентът се срещна с ректора на висшето училище проф. Бонджолов. Те обсъдиха проблемите пред българското образование, както и трудностите пред сънародниците ни, желаещи да изучават български език извън страната, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

След иконата на светите братя и знамето на университета, вицепрезидентът и останалите официални гости взеха участие в шествие до паметника на Св. Св. Кирил и Методий. Илияна Йотова записа и своето послание в книгата на почетните гости на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

img_0626

В приветственото си слово Илияна Йотова заяви, че България е в ядрото на европейската цивилизация и припомни, че благодарение на свещеното дело на братята Кирил и Методий над 300 млн. човека в цял свят пишат на кирилица, а над 15 млн. говорят български. „Вече 10 години след присъединяването на България към Европейския съюз, кирилицата е една от трите официални азбуки на общността“, добави още тя.

Основен акцент в речта на вицепрезидента бе обръщението й към младите хора и студентите. „От вас зависи развитието не само на страната ни, но и на света“, каза Илияна Йотова.

Проф. Анчо Калоянов подари на вицепрезидента том от най-новата си книга „Славянска православна цивилизация“, а ректорът проф. Бонджолов връчи на Илияна Йотова почетния знак на Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.