ЦИК на Русия: Владимир Путин печели 74,55% от гласовете

Зам.-шеф на ФБР работел срещу Тръмп

Цвета Караянчева: Парламентарният контрол ще повиши демократичната легитимност на Европол

Сестрата на Митко Цонев: Музиката ми дава сила

ЧСИ завели 246 000 дела срещу длъжници Събрали са 1,1 милиарда лева през 2017 г.

Христо Стоичков: Браво, армейци!

„Гласът на България“ раздели съпрузи

Късметлия спечели близо половин милиард от лотарията в САЩ

В топ 10 сме по недостиг на кадри 62% от фирмите трудно намират работници

Евродепутатът Емил Радев: Европейската комисия не ни притиска за конвенцията Не изисквала полови обучения в училищата

Пешеходецът побеждава в центъра на София Тръгват конкурсите за връзката на бул. “Витоша” с Ларгото и улица “Съборна” с Градската градина

Сенатори предупредиха Тръмп да не уволнява прокурор Робърт Мълър, оглавяващ разследването за руска намеса в изборите на САЩ

46 алпийци постъпиха в армията Изпълняват задачи при орлите

Обречените усилия на госпожа Габриел

Пилоти събират пари за онкоболни деца Дарили първо увеличение на заплатите

Илияна Йотова: В следващите месеци ситуацията в Турция ще бъде много сложна

Снимка: Архив

Единственото решение за страна като нашата е европейският път на отношенията с Турция. Това каза пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова“. „Моята прогноза е, че в следващите месеци ситуацията в Турция ще бъде много сложна. Близките резултати на този референдум направи победата на Ердоган нестабилна, както и претенцията на опозицията в Турция“, коментира Йотова.

Според нея България трябва да се намеси много по-активно с позиция по отношение на южната ни съседка, защото до този момент силните държави в ЕС си присвояват правото да водят тези преговори. „България в момента е в качеството на сигурна външна граница на ЕС и много по-сериозно трябва заяви своята позиция“, посочи тя.

По думите й заплахата за една голяма вълна, която ще тръгне от Турция към България винаги е била достатъчно преувеличена. „Но смятам, че Турция ще запази своите отношения с ЕС, там има поети ангажименти. Още повече, че Европа вече инвестира няколко милиарда евро в турската държава с цел да се справи с кризата с бежанците“, каза още вицепрезидентът. Според нея смъртното наказание е нещо, от което Европа никога няма да отстъпи. „По-нататъшният диалог на Европа с Турция ще става все по-сложен, ако бъде въведено смъртно наказание“, коментира Йотова.

Тя заяви, че се надява скоро да се сформира ново правителство в България. „В навечерието на формирането на новото Народно събрание единственото нещо, което ни остава, е да пожелаем успех на всичките 240 нови народни представители. Да бъдат разумни и да се грижат за стабилността на България, защото сме единственият стабилен остров в Европа“, каза Йотова.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.