Илияна Йотова: Да се надяваме, че ще наделее разумът и ще има правителство с третия мандат

Снимка: БНТ

"Надявам се, че разумът при парламентарните групи ще надделее и ще има правителство с третия мандат". Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова в Созопол.

Според нея в тази ситуация страната ни има все по-голяма нужда от работещо правителство.

"Прогнозата ми се оказа вярна. Разговори, диалог, известни преговори да, но правителство със втория мандат очевидно няма да имаме. Президентът ще реши кога да връчи третия мандат знаете, че в момента той е на заседание на Европейското политическо пространство в Лондон. Ще чакаме да се върне, да прецени ситуацията и да каже кога ще връчи третия мандат и кой ще го получи. Има заявки от няколко политически сили, те предлагат доста широко отворено ветрило за разговори, преговори, склонни са на определени компромиси. Да се надяваме, че ще наделее разумът и ще има правителство с третия мандат", коментира Йотова.

"Единението на българския народ – това е едно от най-важните послания на Левски. Той знаеше, че когато сме заедно, макар и различни, сме силни. Не силата на декларациите, не на голите думи, а силата, която е в народа, във всеки от нас, ни завеща", заяви Йотова, която преди година откри паметника на Левски в Созопол. Пред него днес бе чествана годишнината от рождението на Апостола на свободата.

„Този паметник разказва за най-големия българин, за нашата светиня, за човека, който преди себе си обичаше най-много народа си. За човека, който имаше редкия талант да гледа напред в бъдещето през погледа на следващите поколения и да работи за тях, за свободно и независимо отечество", посочи Йотова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика