Илияна Йотова на работни посещения в Македония и Гърция

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде на работни посещения в Република Македония и Република Гърция

На 14 декември вицепрезидентът Илияна Йотова заминава за македонската столица Скопие за среща с представители на български организации в Република Македония.

След това Илияна Йотова ще присъства на обявяването на инициатива за създаването на Българо-македонски бизнес клуб.

В рамките на работното посещение вицепрезидентът ще се срещне с председателя на македонския парламент Талат Джафери и министър-председателя Зоран Заев.

Планирана е среща и с Роберт Поповски – министър без портфейл, отговарящ за комуникациите, отчетността и прозрачността на Република Македония.

На 15 декември вицепрезидентът Йотова ще бъде в Солун по повод десетата годишнина от създаването на българското неделно училище в града и ще участва в коледното му тържество.

Предвидена е среща с игумена на Атонската обител „Св. Вмчк. Георги Зограф“ Негово Високопреподобие архимандрит Амвросий.

По време на визитата вицепрезидентът ще проведе срещи с кмета на Солун Янис Бутарис и представители на официалните власти.

На 16 декември в българското генерално консулство Илияна Йотова ще разговаря с представители на дружества на българската общност в Гърция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България