Илияна Йотова: Ние, поколенията българи, които имахме честта да живеем в едно време с великия Ламбо, сме щастливци

Снимка: Денислав Стойчев/Архив

„Забранил съм на всички да ме жалят.“ Това ни казваше Стефан Данаилов при всяко изпитание, което му изпращаше съдбата. С ведрото си чувство за хумор и непоправим оптимизъм продължаваше напред. Защото тъй силно обичаше живота… Това написа във Фейсбук вицепрезидентът Илияна Йотова по повод кончината на Стефан Данаилов.

Ние, поколенията българи, които имахме честта да живеем в едно време с великия Ламбо, сме щастливци. Дано всички, които се докоснахме до силния човек Стефан Данаилов, да сме успели да почерпим поне частица от неговата вяра, енергия, жажда за живот и за справедливост, смелост, непримиримост. Дано сме се научили да не се предаваме, да не се страхуваме да казваме със силен глас истините, в които вярваме. Да отстояваме мнението си категорично дори с цената на тежки критики, удари, разочарования.

Аз научих от Стефан Данаилов, че доверието, макар и трупано дълго време, може да се загуби много лесно, само с един неправилен жест.

Скъпи Ламбо,

Казват, че не е важно колко дни има в живота ти, важно е колко живот има в дните ти. Всеки твой ден бе пълен с живот. Истински живот!

„Следите остават“…

Поклон!

Коментари

Задължително поле