Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Илияна Йотова: Ще обявим война на некадърността и продажността в българските институции

Мандатът на Плевнелиев ни излезе скъпо, провалът е на ГЕРБ, тепърва ще установяваме всички щети, предупреди кандидатът за вицепрезидент

„Ще обявим война на некадърността в българските институции. Война на продажността в българската политика. Война на зависимостта в международните ни отношения”. Това обяви Илияна Йотова кандидат за вицепрезидент, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП, на среща с жителите на Червен бряг. Ритуалната зала в читалище „Светлина” бе препълнена до краен предел от хора, дошли да подкрепят кандидатпрезидентския тандем Радев-Йотова и да чуят отговор на своите въпроси.

„България е изправена пред огромни предизвикателства – мигрантска криза, бедност, липса на сигурност и перспектива за младите, които я напускат, демографска катастрофа. Родината ни е безгласна и зависима страна”, изтъкна пред тях Илияна Йотова. Според нея отговорност за това тежко състояние носи и настоящият държавен глава. „Президентът трябва да е лицето на България пред света. Плевнелиев не се справи с тази задача. Но неговите 5 години са провал не просто на една личност. Това е провал на ГЕРБ”, категорична бе тя.

„Мандатът на Плевнелиев ни излезе много скъпо. Той е първият български президент, който си позволи да раздели нацията, при това децата ни – на “умни и красиви” и останалите, които не искаха да участват в платените протести. Обвърза ни с нови клаузи за участие и превъоръжаване в НАТО. Нареди се сред „ястребите” в Европа и влоши отношенията ни с Русия. Само за миналата година загубите от санкциите срещу Русия се изчисляват на над 1,5 млрд. лв. И ние тепърва ще установяваме всички щети, които ни нанесе. Ще ни се наложи да отворим и прочетем още черни страници”, коментира Йотова.

По думите й Плевнелиев е съучастник на кабинета в превръщането на България в послушна и зависима страна, в периферия на Европа. „Вместо да участват активно във формирането на обща европейска позиция, управляващите отредиха незавидна роля на България във връзка с мигрантската криза – на територия за бежански лагери, която спира потока към Европа”, посочи Йотова.

Ето защо, според нея, страната се нуждае точно в този ключов момент от независим и волеви човек на върха на държавата, който да прокарва националните ни интереси в Европа така, че да се вземат бързи мерки за охрана на нашата граница и каналджийските схеми да бъдат разбити. „Твърдя, че ние с ген. Радев сме най-подготвени за решаването на този проблем. Първо да постигнем съгласие около спешните мерки, които трябва да вземем вътре в страната – засилване на охраната по границата и разбиване на каналджийските канали, и второ, да защитим своя интерес в Европа”, подчерта Йотова.

Жителите на Червен бряг се съгласиха, че бедността и демографската катастрофа са проблем на националната сигурност и са необходими спешни мерки за преодоляването. „След беднотията и мизерията, едната чест ни остана. Огромна е ролята на президента за самочувствието и името на българската нация. Правомощията зависят от личността, която ги упражнява. България има нужда от водач, от човек, който умее да постига съгласие по важните теми за страната”, посочи Йотова. Качества, които излъчената от ГЕРБ Цецка Цачева не притежава.

Според кандидата за вицепрезидент уникалното различие на тандема Радев-Йотова е, че за разлика от останалите претенденти никога не са били министри на Бойко Борисов, нито пък са подкрепяли правителството му. „Винаги сме били алтернатива”, отсече Илияна Йотова.

България върви към гръцки вариант

В Никопол тя предупреди, че България все повече върви към гръцки вариант. „България се крепи на заеми и след последния закръглихме задълженията си на 18 милиарда. Това е страшна цифра, която води след себе си и лихви. Няма да има нито за болници, нито за образование, нито за пенсии. Нямаме и работеща икономика”, изтъкна Йотова.

„За да се промени всичко това, необходими са предсрочни избори. Ние като партия сме готови за тях”, увери кандидатът за вицепрезидент. По думите й дошло е време БСП да изпълни мечтата на всички български граждани – да живеят по-добре. А затова е нужна силна държава. От изключително значение е и каква е президентската институция и кой ще застане начело. „Става дума за честта и достойнството на една нация, на един народ, на една държава”, подчерта Йотова.

Избори 2017. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.