Спец в разкриване на телефонни измами оглави полицията в Павликени

Данъчният е застрелян в движение с пушка

Цацаров: Търсят убиеца на 8-годишната Дамла от Момчилград по ДНК проби

Разследват неуспешен опит за палеж на гараж в Разградско

Служителят на НАП е причакан от нападателите си на метри от входа на детска градина Данъчният е бивш полицай

Банско е най-евтиният семеен ски курорт в Европа

Простреляният данъчен е ранен в дясното рамо, засегнати са големи кръвоносни съдове

Митнически служители разкриха 5,5 тона литра прекурсор за производство на хероин

Йорданка Фандъкова: На 12 януари ще внеса официално проектобюджета на Столична община за 2018 година за разглеждане по комисии и окончателно гласуване

Задържаха босненски гражданин за контрабанда на 5,5 т. прекурсор за производство на хероин

„Миса Криола” ще прозвучи под диригентската палка на митрополит Киприан

Шофьор пострада след удар в дърво

Отмениха около 170 полета на летището във Франкфурт заради снеговалеж

Скарлет и Колин Джост се показаха заедно

ВТУ и Башкирския университет договарят обучение на студенти и докторанти на разменни начала

Илия Кузманов: Политиката прекалено много навлезе в МВР

Снимка: БТВ

Отстраняванията и оставките са практика в МВР и то доста отдавна. Политиката прекалено много навлезе в МВР. Това каза пред БТВ Илия Кузманов, зам.-председател на синдикалната федерация на МВР.

По думите му по закона за Министерството на вътрешните работи не съществува думата оставка.

„Когато има извършено нарушение, има си предвидена дисциплинарна практика, прави се проверка и ако се докаже нарушение, има скала, по която следва съответното наказание, като дисциплинарното уволнение е най-тежкото. Това с оставките го въведоха политиците. И най-вероятно сега всички му берем плода“.

Политиците трябва да се радват колко високоотговорни хора работят в МВР и че в лицето на синдикалните организации имат умни партньори. Отчитаме, че идват избори, но следващите няма да имат този толеранс, допълни Кузманов.

Социалният мир в МВР отново е нарушен сериозно заради допуснатия дисбаланс в заплащането, въведен от предишното ръководство на министерството, което успя да прекара реформа, която очевидно не е прецизна и не е добре подготвена, коментира синдикалистът.

Резултатът дойде бързо:

„Един от основните стълбове на тази реформа, така рекламираното държавното предприятие вече е отложено с една година, което значи, че този основен стълб също не е премислен, най-вероятно не е бил и необходим.

Второто нещо е нарушеният социален мир, тъй като в момента в МВР се оформиха три групи служители – служители по ЗМВР, държавни служители по Закона за държавния служител в МВР и лица, работещи на трудови правоотношения, и в момента и трите групи са засегнати по отношение на свои социално-икономически и трудови права от влязлата от 1 февруари реформа”.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. ЗАСЕГНАТИ СМЕ НАЙ-ВЕЧЕ РАБОТЕЩИТЕ НА ТЕРЕН.ТИ КАЖИ КАКВО ПРАВИТЕ ЗА УВЕЛИЧАВАНЕ НА НАШИТЕ ЗАПЛАТИ И ВРЪЩАНЕ НА РЕАЛЕН ГРАТИСЕН ПЕРИОД ЗА ПЕНСИОНИРАНЕ ДО КРАЯ НА 2018 ГОДИНА.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.