Илхан Кючук преизбран за вице на Ван Баален

cof

Най-висок резултат от 401 гласа

Евродепутатът от АЛДЕ/ДПС Илхан Кючюк бе преизбран за втори мандат като вицепрезидент на Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ) по време на 38-ия конгрес на партията, който се провежда в Амстердам, Холандия.

Председателят на Младежко ДПС получи най-висок резултат от 401 гласа. Гласуването бе тайно, а Кючюк получи най-много гласове от останалите кандидати с номиниции за поста, които бяха съответно от Полша, Ирландия, Германия, Швеция и Холандия. “Резултатът от гласуването още веднъж доказва, че Движението за права и свободи е демократична и отговорна партия, която се ползва с голямо доверие в Европа. През тези две години ние положихме много усилия за разпространяването на либералните идеи в Югоизточна Европа и позиционирането на АЛДЕ партията като ключов фактор”, заяви Илхан Кючюк. На форума в Амстердам българската делегация бе водена от председателя на ДПС Мустафа Карадайъ.

В рамките на конгреса на либералите Карадайъ разговаря с холандския премиер и лидер на холандските либерали Марк Руте. Председателят на ДПС отново постави въпроса за влизането на България в Шенген.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика