Имало черен списък с палави депутати

Снимка: Pixabay

Френски депутати са били вкарани в неформален черен списък на сексуални хищници. Той е бил съставен от асистентки в парламента в Париж, разкрива Марин Тонделие, бивша служителка на френския законодателен орган, предаде Би Би Си.

Имената на опасните народни представители се предавали от уста на уста сред представителките на нежния пол. Така те се предупреждавали с кого не е препоръчително да се качиш в асансьора, защото може да те сграбчи за задните части или да създаде други проблеми, обяснява Тонделие. И допълва, че много депутати са “опиянени от властта” и се стремят да доминират.

В предишния състав на парламента тя бе сътрудничка на министърката на териториалното развитие Сесил Дюфло. Тя бе от Зелената партия, която преди година бе разтърсена от секс скандал. А именно зам.-шефът на парламента от нейните редици Денис Бопен, обвинен от четири жени в сексуален тормоз, подаде оставка, макар да отрече обвиненията.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.