Има готовност да продължи ремонтът на Аспаруховия мост от 15 март

Както е планирано, вторият етап от ремонта на Аспаруховия мост може да започне от 15 март и да продължи до 1 юни. Фирмите-изпълнители са в пълна готовност с техника и хора, очаква се заповедта на регионалното министерство и на Агенция "Пътна инфраструктура", каза за "Труд" изпълнителният директор на Областно пътно управление във Варна инж.Румен Илиев.

Той посочи, че за ремонта са осигурени над 3.57 млн.лева, от които 1.3 млн.лв.са остатък от предходния етап. Най-важното е, че този път няма да бъде затворен целият участък/мостове II, IV и VI/ и няма да има затруднения за движението, както при първия етап. Той беше извършен през пролетта на 2016 г., като продължи два месеца и създаде много тапи за пътуващите коли от и за южните квартали на града, но се налагаше тогава пълна подмяна на лагерите на мост I.

Държавата отпусна за първия етап на ремонта 5 млн.лева, а от бюджета на АПИ дойдоха още 2 млн.лева. Аспаруховият мост не е ремонтиран основно от построяването си преди повече от 40 години.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони