Има заподозрени за отвличането на Адриан

Четирима са ядрото на бандата, помагали им и други хора

Службите имат заподорени за отвличането на 25-годишният Адриан Златков, научи „Труд“ от източници от разследването. Младият мъж, син на собственик на голяма софийска автокъща, бе държан в плен 11 дни. Той бе освободен в неделя късно вечерта след платен откуп.

След отвличането, от МВР запазиха пълно мълчание около случая. Според запознати този ход бил предприет, за да не се попречи на освобождаването на Адриан. Целта на разследващите била да не се предприемат прибързани действия, които биха навредили на пленника и да се съберат доказателства срещу бандата. Източници на „Труд“ споделиха, че вероятно четирима човека са ядрото на новите „Нагли“. Имали и помощници, но някои от тях не знаели нищо за отвличането. Полицаи вече оглеждали изоставени или взети под наем къщи в района на Панчарево, Кокаляне, Вакарел.

„В такава ситуация трябва да се събере огромна по обем информация и не трябва да се избързва, защото доказателствата трябва да са безспорни“, каза бившият МВР шеф Цветан Цветанов. Той допълни, че „когато бе освободен Румен Гунински-син и бе платен откуп, можехме да пристъпим към реализация, но тогава се реши, че трябва да съхраним на първо място човешкия живот. Ние вече знаехме. В рамките на месец-два събрахме необходимите доказателства.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право