Изкуствен интелект създаде супер-антибиотик

Петте влиятелни жени до Ким Чен-ун

Тролейбусите временно няма да спират в тунела на НДК

Задържаха двама души за замърсяването на реките Юговска и Чепеларска

Община Асеновград предупреди населението да не ползва водата от река Чепеларска

Джей Зи е вързан за Бионсе с брачен договор

Почистват от наноси улиците в София

САЩ: Руски тролове сеят дезинформация и за коронавируса

Консерваторите водят на парламентарните избори в Иран

Тийнейджър намушка връстник в Благоевград

Руски самолет, превозващ ЗРК „Панцир“, прелетя над България

Високо напрежение и драма на „Тича“, „Левски“ загуби нови точки

България предлага шест стратегически проекта за развитие на граничните региони

Япония съобщи за 14 нови случая на заразени с коронавирус

Президентът на Кипър пристига на официално посещение в България в понеделник

Има ли живот след ЕС? Дали пък Великобритания няма да бъде погълната от Атлантика

Ламанша няма да стане по-дълбок

Наскоро германската телевизия показа на своята публика историята на една отчаяна майка от Лондон. Жената беше сигурна, че след Брекзита ще има недостиг на медикаменти за нейната тежко болна дъщеря. Една плачеща майка във всеки случай е добро начало и, с малко талант, от историята става приличен репортаж. А той завършва с признанието, че жената щяла да напусне Острова и да заживее в ЕС.

Вярно, че Брекзитът е тема с такава тежест, че ни занимава все повече, колкото повече се приближава датата 29 март. Нито един аспект не остана неосветлен в безбройните анализи, коментари и репортажи, чиито съдържания постоянно се повтарят. След тези почти три години, през които постоянно ни занимават с Брекзита – в германските и много други европейски медии – човек остава с впечатлението, че една страна не просто напуска ЕС, а че Островът е изправен пред Армагедон.

Дали пък Великобритания няма да бъде погълната от Атлантическия океан? Защото, според цитираните по-горе “прилични репортажи”, Обединеното кралство е застрашено не само от недостиг на медикаменти, а и от срив на икономиката, опустошение на лондонското Сити, изолация и унищожителна гражданска война.

Има достатъчно индикации, че обявеният Армагедон изобщо няма да се състои: на британският трудов пазар има бум, заплатите се покачват, а безработицата е на най-ниското си ниво от 1975 година насам. И това “въпреки Брекзита”, както подчертават постоянно германските медии, за да не си помисли някой случайно, че високата конюнктура се дължи именно на Брекзита.

Песимистичните пророчества следват една друга логика, сервирана преди всичко от Брюксел и Берлин. Който се осмели да напусне ЕС ще страда! Да, той трябва да страда! Брюксел и Берлин искат да всеят страх сред всички, които искат да бягат.

Може би звучи наивно, но целият хаос около Брекзита ще остане в историята по-бързо, отколкото си мислим. Ламанша няма да стане по-дълбок.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. Повече от ясно е, че путин е виновен. Няма значение за какво…

  2. От тук нататък се очертава Путин каквото каже това ще става.

  3. Хаос ще има. Не такъв какъвто го описвате, но ще има. Представете си една обикновена митница: преминаващи леки коли, автобуси, тир-ове. Това го има навсякъде. А си представете забавяне на митницата. Това го има навсякъде. Просто една нормална митница. Понякога и километрични опашки. Една нормална митница

  4. Ние много плачем…. за Цар Борис,за Георги Димитров,за Сталин за Брежнев…….но явно не плачем само ние…..Това се казва маркетинг,преди беше пропаганда итн….какво ли не сме видели и преживели…..

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.