Има нужда от храни за Хитрино

Èìà õîðà îò Õèòðèíî, êîèòî ñà çàãóáèëè äîðè ñïîìåíèòå ñè

В момента има нужда от хранителни продукти за хората, евакуирани от домовете си в Хитрино. Това съобщиха за "Труд" от Областния кризисен щаб. Ще бъдат много полезни дарения от консерви, сирене, кашкавал, захар, ориз, кисело и прясно мляко. Нужни са и памперси за бебета. Всички дарения се събират в пункт на БЧК в съседното село Тимарево.

Сградата е зад кметството. Доставки могат да се правят и в Областния кризисен щаб, който се помещава в областната управа в Шумен, а от него до час всичко се доставя в Тимарево, каза координаторът Петранка Петрова, която почти денонощно отговаря на телефон 0885 921 778.

Най-хубавото е, че вече пет мебелни фирми са обявили желание да обзаведат домовете на нуждаещите се от Хитрино. Предлагат нови столове, маси и каквото е нужно. От варненска фирма са предложили да доставят бойлери и готварски печки. Всеки момент се очаква да пристигне пратка на софийска фирма с олекотени завивки.

Има и сърцати българи, които се обаждат да предложат домовете си. Звънили са от Дългопол, Сандански, от Софийско. Хората от Хитрино им благодарят.

Всеки, който има възможност, може да помогне със средства по специално откритата банкова сметка на община Хитрино.

BG95DEMI92403100181704, DEMIBGSF

"ТЪРГОВСКА БАНКА Д" АД

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България