"Има такъв народ" издигна Камелия Нейкова за председател на ЦИК

Камелия Нейкова

"Има такъв народ" издигна Камелия Нейкова за председател на Централната избирателна комисия на допълнителните консултации при президента Румен Радев.

Кандидатурата беше обявена от зам.-председателя на групата на ИТН Виктория Василева, след призив на Мая Манолова от "Изправи се! Мутри вън!" и заявена подкрепа от "Демократична България", БСП и ДПС.

Надявам се утре вашата партия да не свали утре доверието си от госпожа Нейкова, призова Радев председателя на групата на ИТН Тошко Йорданов.

Предстои изслушване на издигнатите на членове на новата ЦИК.

https://www.facebook.com/President.bg/videos/767261920647137

Камелия Нейкова е родена е през 1969 г. Завършила е право в Русенския университет „Ангел Кънчев“. Има и професионална квалификация „Регионалистика и европейска интеграция“ в СА" Димитър А. Ценов" - гр. Свищов.

Била е юрисконсулт на Териториалното поделение на НОИ в Русе и директор на РД на Агенцията за държавни вземания. В Националната агенция за приходите в София ръководи отдел „Принудително изпълнение“.

Била е заместник-министър на отбраната в кабинета "Станишев" с подкрепата на НДСВ, а после заместник-председател на партия "Нова алтернатива" с лидер бившия военен министър Николай Цонев.

Била е член и говорител на ЦИК, издигната от БСП.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика