Има твърде много несъответствия в новите "улики" на Лондон по случая "Скрипал", заяви руският постоянен представител в ООН

Има прекалено много несъответствия в предоставените от Лондон нови "улики" по случая "Скрипал", заяви руският постоянен представител в ООН Василий Небензя, цитиран от ТАСС.

"На Лондон тази история му е нужна само с една цел - за развихряне на отвратителна антируска истерия и включването на други страни в нея. При тези нови британски "улики" има огромен брой несъответствия и отворени въпроси", каза Небензя на заседание на Съвета за сигурност на ООН, посветено на новите данни от британското разследване на отравянето на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия през март в Англия.

Москва вече е загубила надежда, че ще бъдат намерени истинските виновни за отравянето на Скрипалови, заяви Небензя.

"Надявахме се днес да се чуе нещо убедително, което да хвърли светлина върху този инцидент. За жалост очакванията ни не се оправдаха. В днешното изказване на постоянния представител на Великобритания в ООН чухме същите лъжи", добави той.

"Инцидентът от 4 март стана удобен предлог за разпалване на антируска истерия в навечерието на инсценирането на използването на химическо оръжие в сирийския град Дума. Изказването на (британския премиер) Тереза Мей от 5 септември се състоя малко преди, така да се каже, началото на новия политически сезон и около активно обсъжданата ситуация в Идлиб и готвещата се там провокация с химическа атака, за която ние многократно предупредихме", каза руският постоянен представител в ООН.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят