Името и телефонът на райнония инспектор - във всеки блок

Листовка с името, телефона и електронната поща на районния инспектор ще виси във всеки вход и на големи, и на малки блокове. Подобни информационни писма ще бъдат раздавани на хората по селата и на собствениците на имоти във вилните зони.

„Подписах такава заповед в четвъртък вечерта и днес на национална съвещание с нея бяха запознати всички областни директори и началници на районни управления на МВР”, съобщи служебният вътрешен министър Пламен Узунов.

В листовката ще има координати и на дежурните по град или област, както и на „Вътрешна сигурност” и на Инспектората на МВР, където гражданите ще могат да се оплакват, ако кварталните не си вършат работата.

На националното съвещание на МВР са набелязани  и мерки срещу купуването  и продаването на гласове, каза главният секретар Георги Костов.  Заместникът му Георги Арабаджиев поясни, че всичките 179 шефове на районни управления на полицията в страната ще бъдат инструктирани как да действат, за да не се стигне до опорачаване на вота. 28-те директори на областни дирекции на полицията вече са преминали през такава справка. Ще се изясняват уязвимите места и групи и ще се проверява активния криминален контингент, поясни Арабаджиев. "Ще направим честни демократични избори", каза той.

"Няма да жалим усилия", поясни и вътрешният министър Пламен Узунов. "Ще се водим единствено от върховенството на закона", категоричен бе МВР шефът. В работата на националното съвещание са участвали също служебният премиер Огнян Герджиков, главният прокурор Сотир Цацаров и шефът на ДАНС Димитър Георгиев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България