Съдят ученик за търговия с наркотици

Доналд Тръмп предложи учителите да бъдат въоръжавани за да спрат масовите стрелби в училищата

Нинова: Отговорните за кражбите от оградата да бъдат наказани

Софийският градски съд пусна предсрочно от затвора мъжа, който уби с джипа си 6-годишно дете в Панагюрище Решението ще бъде обжалвано

Жена се оплака, че е отвлечена и изнасилена Лекари не откриха следи от насилие

Корея похарчи над 220 000 долара за тридневната визита на сестрата на Ким Чен-ун

Малките старозагорски математици спечелиха 11 медала в Тайланд

ВСС купува два апартамента

Ангела Меркел осъди смъртта на цивилни граждани в Сирия

Закъсал ТИР затвори пътя Варна-Добрич

Учени откриха ген, който предизвиква непоносимост към алкохола

Пловдивското земетресение усетено и в Благоевград

Кандидати без образование напират за приемни родители

Кола удари ученик в Шумен

Уютният огън в камината е вреден за здравето

Името и телефонът на кварталния – във всеки вход (ОБЗОР)

Снимка: МВР/Архив

Листовка с името, телефона и електронната поща на районния инспектор ще виси във всеки вход на блок или кооперация. Информационни писма със същите данни за кварталния полицай ще бъдат раздавани на хората по селата и на собствениците на имоти във вилните зони.

„Подписах такава заповед в четвъртък вечерта. Това не е нещо ново за МВР, а добре забравено старо”, обяви служебният вътрешен министър Пламен Узунов. На национално съвещание вчера той е представил разпореждането си на всички 28 шефове на областни дирекции на МВР и 179 началници на районни полицейски управления в страната. Дал им е срок от една седмица да изпълнят заповедта и им е обяснил, че държи да се възстанови връзката между кварталните полицаи и местните хора.

В информационното писмо ще бъдат посочени също и координатите на дежурните в РПУ, както и в съответната областна дирекция. Ще фигурират и телефоните и имейлите на службите „Вътрешна сигурност” и Инспектората на МВР в София. Така гражданите не само ще могат да се свързват по всяко време на денонощието с местните полицаи, а и да се оплакват от тях на началниците им.

Служебният премиер Огнян Герджиков, главният прокурор Сотир Цацаров и шефът на ДАНС също са участвали в националното съвещание на МВР в частта му по подготовката на парламентарните избори. Началниците са докладвали, че имат готовност по охраната на комисии и секции, като и по отпечатването и транспортирането на бюлетините.

Набелязани са мерки срещу купуването и продаването на гласове – изясняване на уязвимите групи, следене на участници в подобни деяния при предишни избори. Това обясниха главният секретар Георги Костов и заместникът му Георги Арабаджиев. Двамата добавиха, че са подготвили и изненади за търговците на гласове, но за да останат изненади, няма да ги съобщават пред медиите

Министър Узунов не скри, че е притеснен от напрежението в МВР, след като от 1 февруари е влязла в сила реформата на Румяна Бъчварова. Голяма част от служителите в администрацията са преминали на длъжности по Закона за държавния служител. Така заплатата на чиновник със средно образование се е увеличила и е надминала тази на полицаят от улицата, който служи по Закона за МВР. „Засега нямаме решение на този проблем”, призна служебният министър. През следващата седмица се очаква да бъдат подготвени промени в класификатора на длъжностите във ведомството.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете