Руски военни са загинали при нападение на бунтовници в Сирия

Тоневи – едно обикновено семейство с пушки на рамо Сливенци пазят традициите в клуб „Традиция”

Хроничната миелоидна левкемия вече не е смъртоносно заболяване

До края на идната седмица ще бъдат изплатени възнагражденията на работещите в МБАЛ Ловеч

Гришо победи египтянин на старта на “Ролан Гарос”

Съдът отхвърли корекционна фактура за 1 298 лв. ток

Португалската легенда Маниш ексклузивно пред „Труд“: Роналдо няма свободно време, всичко е футбол

Откриват сезона заедно с нов път към Слънчев бряг Хотелиери: Нашите кадри бягат, но и ние сме интересни за много нации

Отмениха полетите на хиляди пътници на лондонското летище “Станстед” заради гръмотевична буря

Александър Вучич прогнозира, че Македония и Албания няма да получат нищо повече от похвала за напредъка в реформите

България е извън европрограмата за борба срещу биотероризма

В сериала „Сестри” връзката не е само родствена

Вижте как Натали Трифонова играе сиртаки (ВИДЕО)

Българка с бестселър в Австралия Книгата на Елена Лонг и съпруга й се купува и в САЩ, Канада и Бразилия

Кметът на София Йорданка Фандъкова присъства в Киев на откриването на площад на името на Димитър Пешев

Инвестират над 200 млн. лева в инфраструктура

Над 200 млн.лева, от които 85 млн.лева от европейски програми, от държавния бюджет, както и средства от общината и държавна агенция “Пътна инфраструктура”ще бъдат инвестирани в големи инфраструктурни проекти във Варна през следващите 12 месеца

“Безпрецедентна по своите мащаби работа ни чака в предстоящия есенен и зимен сезон”, каза кметът на града Иван Портних по време на огледа на строителните работи на бул.”Мара Тасева” в квартал “Аспарухово”.Проектът за 6.3 млн.лева, от които 4.8 млн.лева са безвъзмездна финансова помощ по ОП”Региони в растеж” и 1.5 млн.лева са съфинансиране от общината, предвижда разширяване с две платна и благоустрояване. Това са инвестиции в перспектива, защото Варна се разраства в южна посока, посочи Портних. Усилено се работи по изграждането на булевард”Левски”-едно мащабно съоръжение, съпоставимо с Аспаруховия мост, където над 200 имоти, малка част от които са обитаеми, трябва да бъдат отчуждени. Предвижда се разширяване на булеварда-да стане с две платна с по три ленти и да изпълнява предназначение на скоростно трасе.Започва изграждането на парк в квартал”Възраждане”, продължение на централния булевард”Княз Борис III” до квартал “Виница”.Наесен започва трети етап на ремонта на Аспаруховия мост, за чиято организация отговаря АПИ. Готов е проектът за рибарско пристанище “Карантината”, чиято индикативна стойност е 16 млн. лева.

“Представете си какви огромни средства харчеше досега общината само за кърпене на булевардите всяка година. Когато стартирахме тези проекти, идеята ни беше икономисаните от кърпежи на големите пътни артерии пари да бъдат вложени в ремонт на по-малките квартални улици, междублокови пространства и инфраструктура в селата на територията на общината, коментира още Иван Портних. Той скастри проектантите на 4 обекта, между които и Младежкия дом, заради тежки пропуски на които не е започнала реконструкцията. Време е те да понесат своята имуществена отговорност, категоричен е кметът.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.