Инвестират 127 522 лева в детски площадки в Павликени 

Две детски площадки ще бъдат изградени в двора на ДГ „Слънце“ в Павликени. Общата стойност на проекта е 127 522 лева, от които 55 944 лева са от проект „Красива България”, и 71 578 лева - съфинансиране от Община Павликени. Срокът за изпълнение е три месеца.Първа копка на строителните работи направиха кметът на Община Павликени инж. Емануил Манолов, директорът на детската градина Грета Георгиева и представителят на фирмата-изпълнител Генадий Георгиев. 

Предвижда се изграждането на две детски площадки за игра, отговарящи на всички съвременни изисквания за безопасност. Ще бъдат монтирани комбинирани съоръжения за игра, клатушки, занимателни панели, влакче, катерушка, къщички тип „гондола“, беседки, пейки и кошчета за разделно събиране на отпадъците. 

Чрез специална стоманобетонова рампа ще се създаде достъпна среда за ползвателите на услугите в двора на детската градина и ще се улесни достъпът до сградата, както на малките деца, така и на родителите с детски колички.

Около площадките ще има и нова алейна мрежа.  Оградата на детската градина ще бъде ремонтирана.
„Продължаваме нашата дългосрочна програма като местна власт да облагородим всички дворове на всички детски и всички учебни заведения на територията на цялата община“, каза в словото си инж. Емануил Манолов.

Той посочи, че с изпълнението на настоящия проект ще завърши напълно благоустрояването и модернизирането на двора на ДГ „Слънце“. През 2016 г. там беше изпълнен друг проект със средства от „Красива България“, чрез който бяха създадени четири площадки за игра с модерни съоръжения и алейната мрежа около тях. 

„Искаме най-доброто за нашите деца – да играят на безопасни, естетични и забави детски площадки, за да имат радост всеки ден през всички сезони. Благодаря, че Общината отново кандидатства за изграждането на двете площадки“, каза директорът на ДГ „Слънце“ Грета Георгиева.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони