Инвестират 20 млн. лева в пристанищата догодина

Пристанище Варна. Снимка: Уикипедия

Близо 20 млн.лева ще бъдат инвестирани през 2018 г. от Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура"/ДППИ/, съобщи във Варна генералният директор Ангел Забуртов.

Тези средства ще бъдат вложени в оправяне на вълноломи, настилки на терминалите, драгажи на акватории и подходни канали. Генералният директор на ДППИ беше гост на 70-годишния юбилей на Бреговата радиостанция Варна. Според него бреговите центрове в страната са вече на европейско ниво, но е необходимо институционално доизграждане на портовете, тъй като през 2019 г. в сила влиза нов европейски регламент и това налага промени в законодателството.

Предстои и ремонт на Морска гара във Варна, но все още няма решение дали съществуващата сграда да бъде реконструирана или изцяло построена наново, за което трябват сериозни инвестиции, посочи Забуртов.

Ще бъде рестартирана обеществената поръчка за ремонт на вълнолома в морската столица. За него са необходими около 8 млн. лева, за да бъдат укрепени образувалите се пробиви, да бъдат подменени тетраподите на съоръжението.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България