Инвестират 300 млн. лева в инфраструктурата на Варна през 2018 г.

Във Варна догодина ще бъдат вложени близо 300 млн.лева в инфраструктура, съобщи кметът Иван Портних, който извърши проверка на строителните дейности по най-мащабния проект, свързан с новото трасе на бул."Васил Левски". За него правителството отпусна 85 млн. лева. По булеварда са подменени до момента около километър канализация и водопроводи.

Започва работа по кръстовищата. Кметът посочи, че е създадена много добра организация по отношение на техника и хора, за да бъде завършен проектът в срок-до края на лятото на 2018 г. При изграждането на новия булевард ще бъде обезпечено пешеходното преминаване с няколко прелеза, ще има осигурени условия и за хора в неравностойно положение. Правят се опити да бъдат минимализирани промените в движението на градския транспорт и на автомобилите.

В квартал "Аспарухово" скоро ще започне цялостна рехабилитация на булевардите "Народни будители" и "Първи май". През пролетта предстои и цялостно преасфалтиране на Аспарухов мост. Освен това през следващата година ще бъде довършен бул. "Васил Левски" в старата му част с всички мостови съоръжения и подлези.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони